Φρανκ Σινάτρα: Ένας από τους πιο όμορφα ντυμένους gentlemen του κόσμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Φρανκ Σινάτρα δεν έχει ανάγκη από συστάσεις, καθώς υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της Αμερικής και πραγματικό είδωλο. Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τον θάνατο του, οφείλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο μιλώντας για έναν από τους πιο όμορφα ντυμένους gentlemen του κόσμου.

Ο Σινάτρα αποτελούσε τον τέλειο συνδυασμό του στυλ, της αυτοπεποίθησης και της κομψότητας. Ήταν ένας άντρας που ζούσε το παρόν και μπορούσε να μεταμορφωθεί πολύ εύκολα στον πιο καλοντυμένο τύπο οπουδήποτε και αν βρισκόταν.

Με αφορμή την γέννηση τον θάνατο του στις 14 Μάϊου του 1998, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες στυλιστικές στιγμές του:

Στην Capitol Records, 1958

Αν υπήρξε κάποιος που ανέδειξε σωστά το κοστούμι, ανεξάρτητα από την περίσταση, ήταν ο Φρανκ Σινάτρα. Πάντα ελαφρώς oversized – με τον καλύτερο τρόπο – και συνδυασμένο με γραβάτα, πουκάμισο, γυαλιστερά παπούτσια και ένα καπέλο trilby. Ο Σινάτρα πετύχαινε το στυλ ξανά και ξανά. Ντυνόταν σαν να περίμενε να φωτογραφηθεί κάθε μέρα της επαγγελματικής του ζωής – και αυτό απέδωσε. Έχει γίνει από τότε ένα ίνδαλμα της εποχής και ένας από τους πιο καλοντυμένους άνδρες που έχουν τιμήσει ποτέ την βιομηχανία.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Στα γυρίσματα της ταινίας ‘It Happened in Brooklyn’, 1947

Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στυλ που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τον τρόπο που ντυνόταν ο Σινάτρα. Ήταν όλα ή κάτι εντελώς διαφορετικό – είτε αυτό ήταν ένα κοστούμι τριών τεμαχίων με γραβάτα, είτε ένα καρό πουκάμισο με loafers. Ένα στοιχείο που πάντα – χωρίς να αποτύχει στυλιστικά- έμεινε άθικτο, ήταν η επική συλλογή του από καπέλα. Από ένα trilby, ένα fedora ή ένα panama, κάθε καπέλο που φορούσε ήταν τέλειο.

© Moviepix / Getty Images / Ideal Image

Με το T-Bird του, 1955

Αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα του ελαφρώς πιο casual στυλ του Σινάτρα. Δείχνει σωστός gentleman από την κορυφή μέχρι τα νύχια,  χωρίς να φαίνεται ότι προσπαθεί πάρα πολύ σκληρά. Το ελαφρώς ανοιχτό πουκάμισο του, το τέλεια τοποθετημένο καπέλο του, ακόμα και το μήκος του παντελονιού του είναι άψογα. Όλα πάνω του ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, που δύσκολα μπορεί κάποιος να τον αντιγράψει όσο και αν προσπαθήσει.

© Hulton Archive / Getty Images / Ideal Image

Στα Όσκαρ, 1954

Κανένα τέτοιο άρθρο δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς να αναφέρει την προτίμηση του Σινάτρα για μια αξιοπρεπή black tie εμφάνιση – και τα Βραβεία της Ακαδημίας του 1954 δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.  Ο Σινάτρα ανέδειξε το σμόκιν και τα άψογα χτενισμένα μαλλιά όπως κανένας άλλος. Την βραδιά που κέρδισε τον βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε Υποστηρικτικό Ρόλο για το From Here to Eternity είναι δίκαιο να πούμε ότι ήταν ντυμένος για να εντυπωσιάσει.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image


Διαβάστε επίσης: Φρανκ Σινάτρα: 15 ατάκες από τον άντρα που “ρούφηξε” την ζωή!

Share.

Comments are closed.