Ένα πρωτοποριακό sneaker που εμπνέεται από το παρελθόν για να δημιουργήσει το μέλλον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O Yohji Yamamoto και η adidas παρουσίασαν το πρώτο sneaker της πειραματικής σειράς Y-3 Atelier, η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή την 20η επέτειο του Ιάπωνα σχεδιαστή με την γερμανική μάρκα και έχεις ως γνώμονα τη δεξιοτεχνία, την ικανότητα και την αφοσίωση.

Ο λόγος για το Y-3 ITOGO, το οποίο είναι μια όμορφη εξερεύνηση για το πώς μπορεί να μοιάζει το μέλλον των υποδημάτων. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό sneaker που εμπνέεται από το παρελθόν για να δημιουργήσει το μέλλον, καλώντας μας να αναθεωρήσουμε ότι γνωρίζουμε για το σύγχρονο design.

Ακολουθώντας την ανατρεπτική προσέγγιση σχεδιασμού του Yohji Yamamoto, το παπούτσι κατασκευάζεται από πέντε μόνο εξαρτήματα: ελαστικούς ιμάντες, πλεκτό επάνω μέρος, ενδιάμεση σόλα BOOST, σόλα από καουτσούκ και νήμα. Η ονομασία “ITOGO”, είναι ένας προσεγμένος συνδυασμός της ιαπωνικής λέξης για το “Νήμα” – “Ito” και το “Πέντε” ​- “Go”.

Για την συναρμολόγηση του sneaker δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου κόλλα. Το επάνω μέρος Primeknit είναι ραμμένο στο χέρι και υποστηρίζεται από δύο χοντρούς ιμάντες πάνω από μια βελούδινη ενδιάμεση σόλα BOOST για άνετη εφαρμογή. Το παπούτσι σχεδιάστηκε σκόπιμα ως διαλογισμός στον κύκλο ζωής των υποδημάτων, με αποτέλεσμα η σιλουέτα να μπορεί να αποσυναρμολογηθεί πλήρως εάν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να κόψει τα νήματα.

Το adidas Y-3 ITOGO θα είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα στις 16 Μαρτίου στη διεύθυνση adidas.com/y-3, στην εφαρμογή CONFIRMED, και σε επιλεγμένους λιανοπωλητές παγκοσμίως.

Δείτε φωτογραφίες του sneaker παρακάτω:


Διαβάστε επίσης: Τα 10 καλύτερα running shoes που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή

Share.

Comments are closed.