Ένα πολύ ιδιαίτερο sneaker από την Nike που αποπνέει σεβασμό προς το περιβάλλον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τo Dunk της Nike, το οποίο πριν εδραιωθεί ως streetwear εμβληματικό μοντέλο και γίνει το παπούτσι που επιλέγουν οι skaters, ήταν το sneaker που φορούσαν οι παίκτες του μπάσκετ στα κολλεγιακά πρωταθλήματα. Το σχέδιο του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση όταν έκανε το ντεμπούτο του το 1985, ενώ το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι διέθετε χρώματα αντίστοιχα με αυτά των μεγάλων ομάδων των πανεπιστημίων σε όλη την χώρα.

Τον τελευταίο καιρό, το Dunk έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσο για να τιμηθούν διάφοροι κοινωφελείς σκοποί. H ετερόκλητη έκδοση που σας παρουσιάζουμε σήμερα, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά στοιχεία που αναδεικνύουν τα ανθεκτικά υλικά και τον ρόλο τους στην πρωτοποριακή κληρονομιά της Nike.

Nike

Τα σχέδια του νέου μοντέλου που ονομάζεται Dunk Low City Market και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου, παραπέμπουν στις ρίζες της εταιρείας στην Blue Ribbon Sports, καθώς και στα βιομηχανικά σακουλάκια ρυζιού και καφέ που ανακυκλώνονται τακτικά από τις αστικές αγορές για ποικίλες χρήσεις.

Nike

Στη γλώσσα, μια μικρή θήκη με φερμουάρ παραπέμπει στις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για ψώνια, ενώ η συνοδευτική ετικέτα έχει επανασχεδιαστεί ώστε να θυμίζει πίνακα διατροφικής δήλωσης. Τέλος, μια συνοδευτική τσάντα για ψώνια αποπνέει σεβασμό προς το περιβάλλον με την απλή φράση “Thank You For Caring!” (Ευχαριστούμε που νοιάζεσαι!).

Nike

Το Dunk Low City Market μπορεί να γίνει δικό σου την επόμενη εβδομάδα στην τιμή των 109,99 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Το νέο sneaker από την συνεργασία της Stüssy με την Nike έχει γίνει τεράστια επιτυχία!

Share.

Comments are closed.