Ένα από τα πιο στυλάτα καπέλα που μπορείς να φορέσεις το καλοκαίρι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα από τα βασικά αξεσουάρ που πρέπει να έχει ένας άντρας αυτό το καλοκαίρι, είναι ένα καπέλο. Αν και υπάρχουν πολλοί που το θεωρούν όχι μόνο περιττό, αλλά και επιδεικτικό (μάλλον δεν γνωρίζουν πως να το φορέσουν), υπάρχουν και αυτοί που το αποδέχονται ως αξεσουάρ και αναγνωρίζουν πως ως στυλιστική επιλογή δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ασφαλής, ωστόσο μπορεί να προσθέσει επιπλέον πόντους σε μια εμφάνιση.

Όσον αφορά τα καλοκαιρινά καπέλα, το ρετρό καπέλο Παναμά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας. Μπορεί να αναβαθμίσει το στυλ σας και να γίνει ο καλύτερος “σύμμαχος” σας αυτό το καλοκαίρι. Αν χρειάζετε μια υπενθύμιση το πόσο ωραίο δείχνει ένα καπέλο Παναμά, αρκεί να θυμηθείτε τον Robert Redford στο The Great Gatsby (1974) και τον Gregory Peck in To Kill a Mockingbird (1963).

Λέγεται ότι το καπέλο Παναμά ονομάστηκε έτσι όταν ο πρόεδρος Ρούσβελτ βρέθηκε στα εγκαίνια της διώρυγας του Παναμά (1913) και δέχτηκε σαν δώρο ένα καπέλο από το Εκουαδόρ κατασκευασμένο από φύλλα Τοκίγια.  Χωρίς να ξέρει την πραγματική του προέλευση, ευχαρίστησε για το δώρο, αναφέροντας το ως καπέλο από τον Παναμά.

Στην περίοδο από το 1800 μέχρι το 1900 αυξήθηκε κατά πολύ η ζήτηση για το καπέλο από φυτικές ίνες και η παρουσία του σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν όλο και πιο εμφανής, μιας και ήταν παρόν σε γεγονότα όπως ο πυρετός του χρυσού στην Καλιφόρνια και τη διεθνή έκθεση στο Παρίσι το 1900.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι το “καπέλο Παναμά” είναι φτιαγμένο στο Εκουαδόρ. Τα μυστικά για την δημιουργία αυτού του καπέλου περνούν από γενιά σε γενιά και ακόμα και σήμερα φτιάχνεται στο χέρι, κυρίως στην Κουένκα και το Μοντεκρίστι.

Λατρεύτηκε από πολλούς άνδρες, όπως ο Τρούμαν Καπότε και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ενώ δεν έφυγε ποτέ από τα κεφάλια των ευκατάστατων ανδρών της Αβάνας.

Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με απλά T-shirts, λινά πουκάμισα και βερμούδες ή υφασμάτινα παντελόνια, ακόμα και με το μαγιό σας στην παραλία. Ποτέ μην το φορέσετε το βράδυ, γιατί θα μοιάζετε με αποτυχημένο γκάνγκστερ.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα καπέλα Παναμά που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή.

Anderson & Sheppard Grosgrain-Trimmed Straw Panama Hat


Loro Piana Grosgrain-Trimmed Straw Panama Hat


Paul Smith Webbing-Trimmed Woven-Straw Trilby


Lock & Co Bespoke Montecristi Panama Hat


Frescobol Carioca Ribbon-Trimmed Straw Panama Hat


Christy’s Wide-brim Panama Hat


Borsalino Suede-band straw Panama Hat


Guanábana Straw Panama Hat


Ted Baker Grosgrain-trimmed Panama Hat


Διαβάστε επίσης: Τα “παρεξηγημένα” καλοκαιρινά παπούτσια που έχουν μια ιστορία 800 ετών

Share.

Comments are closed.