Δύο νέα sneakers που η Nike αποκαλεί με αγάπη “σκουπίδια”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την περασμένη χρονιά η Nike κυκλοφόρησε την συλλογή παπουτσιών Space Hippie, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη ζωή στον Άρη, όπου τα υλικά είναι σπάνια και δεν υπάρχει αποστολή ανεφοδιασμού. Τα μοντέλα της συλλογής περιείχαν τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα του βιώσιμου σχεδιασμού εμπνευσμένο από εξερευνήσεις του διαστήματος.

Σε λίγες μέρες ο αθλητικός γίγαντας με έδρα το Όρεγκον θα κυκλοφορήσει δύο νέες εκδόσεις του Space Hippie 01, το οποίο δείχνει πώς το άχρηστο γίνεται χρήσιμο. Από το επάνω μέρος μέχρι την εξωτερική σόλα, το Space Hippie 01 είναι φτιαγμένο από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένα υλικά ως προς το βάρος.

Nike

Το επάνω μέρος από νήμα Space Waste περιέχει περίπου 85% ανακυκλωμένο πολυέστερ που δημιουργείται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, T-Shirt και υπολείμματα νημάτων. Η μαλακή ενδιάμεση σόλα από αφρό Crater συνδυάζει υλικό Nike Grind με διάφορους αφρούς για σταθερότητα και μοναδική αισθητική, ενώ η εσωτερική σόλα είναι φτιαγμένη από υπολείμματα αφρού ZoomX, δηλαδή το υλικό της αντικραδασμικής προστασίας που εξασφαλίζει τέλειο βηματισμό στα παπούτσια για τρέξιμο NEXT% της Nike.

Nike

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου στους χρωματισμούς Aquamarine και Obsidian, και η τιμή του θα ανέρχεται σε 129,99 ευρώ. Το κουτί κάθε μοντέλου είναι είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο υλικό και έχει τυπωθεί με φυτικό μελάνι. Με αυτό τον τρόπο η Nike κατάφερε να δημιουργήσει μια συλλογή με ένα από τα χαμηλότερα αποτυπώματα άνθρακα που έχει πετύχει ποτέ.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες των δύο μοντέλων παρακάτω:

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike


Διαβάστε επίσης: 22 από τα καλύτερα running παπούτσια που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή

Share.

Comments are closed.