Διχασμό στους συλλέκτες έχουν προκαλέσει τα sneakers του Κάνιε Γουέστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν η Adidas τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Ye την Τρίτη, επέφερε ένα κολοσσιαίο πλήγμα στην αυτοκρατορία μόδας του μουσικού και σχεδιαστή, αλλά για ορισμένους μεταπωλητές αθλητικών παπουτσιών, αυτό σήμαινε μια ξαφνική και δυνητικά προσοδοφόρα οικονομική ανταμοιβή.

Τα αθλητικά παπούτσια Yeezy του Κάνιε Γουέστ έχουν κατακλύσει την αγορά μεταπώλησης, καθώς πολλοί συλλέκτες αποφάσισαν να τα ξεφορτωθούν στον απόηχο της απόφασης της adidas να τερματίσει αμέσως την παραγωγή προϊόντων με την επωνυμία Yeezy, επικαλούμενη τα πρόσφατα αντισημιτικά σχόλια ράπερ.

Σύμφωνα με έρευνα της CelebTattler.com, την οποία επικαλείται η New York Post, οι αναζητήσεις στην Google που είχαν να κάνουν με την πώληση των Yeezy εκτοξεύτηκαν παγκοσμίως (σχεδόν κατά 600%) στις 26 Οκτωβρίου, την επόμενη ημέρα μετά την ανακοίνωση της adidas.

“Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν στο Διαδίκτυο για να πουλήσουν τα Yeezy προϊόντα τους, είτε επειδή δεν επιθυμούν πλέον να υποστηρίζουν τον εφευρέτη τους, είτε επειδή πιστεύουν ότι αφού η adidas δεν θα τα παράγει πια, η αξία τoυς μπορεί να αυξηθεί”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της CelebTattler.

Οι τιμές των Yeezy σε διάσημες πλατφόρμες μεταπώλησης sneakers έχουν αυξηθεί περίπου 10% και οι όγκοι συναλλαγών έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, αναφέρει έκθεση του Bloomberg που επικαλείται στοιχεία από την WANTD. Από την άλλη, πολλοί μεταπωλητές έχουν μειώσει τις τιμές των Yeezy που έχουν στην κατοχή τους, καθώς πιστεύουν ότι η ζήτηση θα μειωθεί και θα χάσουν την αξία τους.

© Getty Images / Ideal Image

Σύμφωνα με τον συλλέκτη Manuel Cruz, ο οποίος έχει στην κατοχή του 20 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια Yeezy συνολικής αξίας σχεδόν 5.000 δολαρίων, είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσει τι να κάνει, αλλά λόγω του ποσού που έχει δαπανήσει σε αυτά τα παπούτσια τηρεί μία στάση αναμονής.

Ένας άλλος συλλέκτης των Yeezy, ο οποίος έχει μέχρι και 100 ζευγάρια, είπε ότι ακόμα σκέφτεται αν θα πουλήσει τη συλλογή του. Πιστεύει ότι οι τιμές θα ανέβουν. “Στοιχηματίζω ότι θα υπάρξει πολλή δραστηριότητα σε ένα μήνα”, δήλωσε στην Post, ενώ πρόσθεσε “Δεν θα φορέσω κανένα από τα παπούτσια. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν”.

Ένα “σοκ προσφοράς” των sneakers Yeezy θα χτυπήσει τη δευτερογενή αγορά αθλητικών παπουτσιών, προέβλεψε ο Yu-Ming Wu, ιδρυτής της Sneaker News. “Η εικασία μου είναι ότι οι τιμές θα ανέβουν σιγά σιγά, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί”. Πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί είναι αυτοί που κρατούν στάση αναμονής επειδή περιμένουν τα επόμενα βήματα της adidas, η οποία είναι και ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των δικαιωμάτων σχεδίασης για υπάρχοντα προϊόντα.

Με πληροφορίες από New York Post, Los Angeles Times


Διαβάστε επίσης: Τέλος και για την Foot Locker ο Κάνιε Γουέστ – Βγάζει από τα ράφια τα Yeezy

Share.

Comments are closed.