Δες πως να φορέσεις ένα κοστούμι χωρίς γραβάτα – 5 tips

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολλοί είναι οι άντρες που δεν θέλουν να φορούν γραβάτα με το κοστούμι τους, καθώς θεωρούν ότι αυτό το αξεσουάρ είναι δεσμευτικό, ενώ δεν είναι λίγοι που λένε ότι η προσθήκη της σε μια εμφάνιση είναι άσκοπη.

Εάν είστε ένας από τους άντρες που συμμερίζεστε τις παραπάνω απόψεις, ενώ θέλετε να είστε κομψοί και κατάλληλα ντυμένοι σε κάθε περίσταση, οφείλουμε να σας πούμε ότι κάνετε λάθος, καθώς η γραβάτα είναι ένα αξεσουάρ που προσθέτει χρώμα στην εμφάνιση σας και σίγουρα τραβάει τα βλέμματα.

Κανένα κοστούμι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια γραβάτα, καθώς προσθέτει κύρος, ειδικά όσον αφορά τις πιο επίσημες και επαγγελματικές περιστάσεις. Αν για παράδειγμα εμφανιστείτε σε ένα μέρος χωρίς γραβάτα, όπου όλοι οι άλλοι άντρες φορούν γραβάτα, δεν θα σας θεωρήσουν επαναστάτη, αλλά γελοίο, καθώς με αυτό τον τρόπο δηλώνετε ότι είτε είστε τεμπέλης (το είδος του άντρα που προτιμά τη δική του άνεση, παρά να δείχνει σεβασμό για την περίσταση), ή εντελώς ανίδεος.

Προφανώς η γραβάτα δεν είναι “κανόνας” και ένα κοστούμι μπορεί να δείχνει υπέροχο χωρίς την προσθήκη της σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως σε έναν καλοκαιρινό γάμο, σε ένα κοκτέιλ πάρτι, ακόμα και στα εγκαίνια μιας γκαλερί.

Αν λοιπόν είστε ένα από τους τύπους που δεν θέλουν να φορούν μια γραβάτα ή απλά θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να φορέσετε ένα κοστούμι χωρίς γραβάτα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το κλειδί είναι η εφαρμογή

Το κλειδί σε μια εμφάνιση που συμπεριλαμβάνει ένα κοστούμι είναι περισσότερο η εφαρμογή και όχι η προσθήκη μιας γραβάτας.

Παραλείψτε την γραβάτα σε ένα πιο casual look

Όταν δεν φοράτε ένα “αυστηρό” κοστούμι, μπορείτε να παραλείψετε την γραβάτα. Για παράδειγμα για όταν φοράτε ένα πιο απλό / κομψό κοστούμι, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ελαφρύτερα υφάσματα και διαθέτει πιο γήινα χρώματα, η γραβάτα είναι προαιρετική.

Φορέστε ένα λιγότερο επίσημο πουκάμισο

Υπάρχουν πουκάμισα στην αγορά, όπως τα Oxford, τα οποία δεν είναι επίσημα και μπορούν να συνδυαστούν άψογα με μια εμφάνιση που περιλαμβάνει κοστούμι, αλλά όχι γραβάτα.

Προσέξτε το κολάρο του πουκαμίσου σας

Μην φορέσετε ένα πουκάμισο όπου το κολάρο του πρόκειται να απλωθεί υπερβολικά και να βρίσκεται οριζόντια. Αντίθετα, θέλετε το κολάρο του να στέκεται όρθιο και να διατηρεί έναν ωραίο κατακόρυφο προσανατολισμό. Για να το πετύχετε, βεβαιωθείτε ότι το πουκάμισο σας είναι καλά σιδερωμένο.

Ξεκουμπώστε δύο κουμπιά

Θα πρέπει να θυμάστε να ξεκουμπώσετε τουλάχιστον ένα, και συνήθως δύο από τα κουμπιά του πουκάμισου σας αν θέλετε μια tieless εμφάνιση.


Διαβάστε επίσης: Τρεις συμβουλές για εσάς που νομίζετε ότι δεν έχετε τίποτα να φορέσετε

Share.

Comments are closed.