Οι στυλιστικοί κανόνες που (κανονικά) δεν πρέπει να παραβιάζεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς είμαστε υπέρμαχοι της ιδέας “οι κανόνες είναι για να σπάνε”, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν για κάποιο λόγο και μερικές φορές δεν πρέπει να παραβιάζονται – ιδιαίτερα όσον αφορά την ανδρική ενδυμασία.

Σήμερα οι περισσότεροι στυλιστικοί κανόνες, θα λέγαμε ότι δεν είναι καν κανόνες, αφού καθορίζονται από τις τάσεις που κυριαρχούν στις πασαρέλες κάθε σεζόν, και ξεχνιούνται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαχρονικές “αξίες”, που δεν πρέπει να παραβιάζονται, ανεξάρτητα από το έτος ή την σεζόν που διανύουμε.

1. Συνδυάστε την ζώνη με τα παπούτσια σας

Παραδοσιακά, τα παπούτσια, η ζώνη, η τσάντα, το πορτοφόλι και το λουράκι του ρολογιού σας, θα πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση. Η ανάμειξη ενός μαύρου παπουτσιού με καφέ ζώνη, δεν είναι κάτι που θα σας συνιστούσαμε.

2. Ποτέ μην φοράτε παπούτσια με τετράγωνη μύτη

Τα παπούτσια με τετράγωνη μύτη είναι ένα μεγάλο όχι! Κανονικά θα πρέπει να εξοριστούν. Για πάντα!

3. Η γραβάτα σας θα πρέπει να είναι πιο σκούρα από το πουκάμισο σας

Η γραβάτα σας πρέπει πάντα να ξεχωρίζει από το πουκαμισό σας και να πρωταγωνιστεί, εκτός αν θέλετε να μοιάζετε με μέλος συγκροτήματος από την δεκαετία του ’90.

4. Κουμπώστε τα σωστά κουμπιά

Το κάτω κουμπί του σακακιού ή του γιλέκου σας θα πρέπει να είναι πάντα ξεκούμπωτο, καθώς όταν είναι κουμπωμένο περιορίζει τις κινήσεις σας αλλά και την εφαρμογή του ενδύματος.

5. Πάντα να ξεκουμπώνετε το σακάκι σας όταν κάθεστε

Θα πρέπει πάντα να ξεκουμπώνετε το κουμπί του σακακιού σας όταν κάθεστε, ενώ αντίστοιχα να ακουλουθήσετε τον παραπάνω κανόνα όταν σηκώνεστε.

6. Κόμπος γραβάτας

Με οποιονδήποτε τρόπο και αν επιλέξετε να δέσετε την γραβάτα σας, θα πρέπει πάντα να έχει έναν αρκετά σφιχτό κόμπο, ώστε να μην διακρίνεται το κολάρο πίσω της.

7. Η εφαρμογή είναι το παν

© Christian Vierig / Getty Images / Ideal Image

Ακόμα και αν ξοδέψατε 5.000 ευρώ για ένα ρούχο γνωστού σχεδιαστή, αν δεν έχει καλή εφαρμογή δεν θα φαίνεται ωραίο.

8. Μήκος της κάλτσας

Οι κάλτσες σας θα πρέπει να έχουν σχετικά μεγάλο μήκος, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να φανεί το δέρμα του ποδιού σας όταν κάθεστε.

9. Η ποσέτ σας δεν πρέπει να ταιριάζει με την γραβάτα σας

Δείχνει πολύ επιτηδευμένο και θα σας λέγαμε να μην το δοκιμάσετε.

10. Το μήκος της γραβάτας

© Christian Vierig / Getty Images / Ideal Image

Αν θέλετε η γραβάτα σας να έχει το σωστό μήκος, θα πρέπει η μύτη του τελειώματος της να φτάνει στο κέντρο της αγκράφας της ζώνη σας. Μια κοντύτερη γραβάτα θα παραπέμπει σε παιδάκι, ενώ μια μακρύτερη θα σας κάνει να δείχνετε απεριποίητος.


Διαβάστε επίσης: 12 ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά παπούτσια που μπορείς να φορέσεις σε κάθε περίσταση

Share.

Comments are closed.