Το νέο άρωμα του οίκου Louis Vuitton παίρνει έμπνευση από την Μέση Ανατολή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν λίγο καιρό ο οίκος Louis Vuitton παρουσίασε μια σειρά από αρώματα, τα οποία απευθύνονται σε όλα τα φύλα και έχουν ως δημιουργό τον αρωματοποιό Jacques Cavallier Belletrud. Τώρα ο οίκος απόφάσισε να κυκλοφορήσει ένα νέο άρωμα, το οποίο ονομάζεται Nuit de Feu και παίρνει έμπνευση από την Μέση Ανατολή.

Το άρωμα Nuit de Feu αιχμαλωτίζει τον καπνό που συνδέεται με το θυμίαμα και σύμφωνα με τον Belletrud: “Μέσω του πολύ πυκνού, λευκού καπνού, ο άνθρωπος επικοινωνούσε με τους Θεούς εδώ και χιλιετίες. Το θυμίαμα είναι κάτι που συνδέεται με τις ρίζες της αρωματοποιίας και την ετυμολογία της, καθώς η φράση per fumare, κυριολεκτικά σημαίνει ‘μέσω καπνού΄.”

Το άρωμα περιέχει νότες από λευκό θυμίαμα Σομαλίας, οι οποίες τυλίγονται από μαύρο θυμίαμα που καπνίζεται πριν την απόσταξη, δίνοντας σε αυτό το άρωμα έναν θερμό, πυκνό και αισθησιακό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον Belletrud: “Είναι ένα άρωμα ευεργετικό γι’αυτόν που το φοράει. Πρόκειται για ένα μείγμα από βασικά συστατικά που έχουν διασχίσει τους αιώνες και διαμόρφωσαν τους πολιτισμούς μας. Σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και περισσότερο εικονικός, ήθελα να δημιουργήσω ένα άρωμα που να μας επανασυνδέει με την φύση και την συλλογική μας ιστορία.”

Το Nuit de Feu συνοδεύεται από μια εξωτική θήκη, η οποία κατάσκευάστηκε χειροποίητα από τεχνίτες του Asnières και είναι μια χρυσή παραλλαγή του δέρματος κροκοδείλου.

Το Nuit de Feu θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου, και σύμφωνα με τον οίκο όσοι το αγοράσουν θα έχουν την δυνατότητα να το ξαναγεμίσουν. Το μπουκάλι των 100 ml θα κοστίζει περίπου 390 δολάρια (240 δολάρια το refill), τα 200 ml θα κοστίζουν περίπου 600 δολάρια (480 δολάρια το refill), ενώ το μπουκάλι ταξιδιού θα κοστίζει 380 δολάρια (220 δολάρια το refill).

Διαβάστε επίσης: 7 καλοκαιρινά αρώματα που δεν “κοιτάνε” φύλο

Share.

Comments are closed.