Τα νέα αρώματα του οίκου Louis Vuitton με έμπνευση το Λος Άντζελες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα νέα αρώματα του οίκου Louis Vuitton που είναι εμπνευσμένα απο το Λος Άντζελες, είναι τα μοναδικά καλοκαιρινά αρώματα που θα χρειαστείτε ποτέ.

Υπάρχει κάτι στον τρόπο που μυρίζει ο αέρας στο Λος Άντζελες.

Ενώ οι δρόμοι στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης προσφέρουν πλέον μόνο καυσαέριο, η Πόλη των Αγγέλων – με το ξηρό υποτροπικό της κλίμα και τα πλούσια παράκτια τοπία – προσφέρει αντιθέτως ένα πλούσιο μπουκέτο ευωδιάς.

Κάντε μια βόλτα στην παραλία της Σάντα Μόνικα και θα βυθιστείτε σε ένα οσφρητικό κύμα άλμης και ηλιοκαμμένης άμμου. Περιηγηθείτε στους λόφους πάνω από το Bel Air και θα ανταμειφθείτε με μυρωδιές άγριας ​​μιμόζας και φασκόμηλου. Η πρόσφατη συλλογή αρωμάτων από την Louis Vuitton εμπνέεται από το προαναφερθέν αρωματικό μενού.

Αποτελούμενη από τρία νέα αρώματα – το κίτρινο Sun Song, το πράσινο Cactus Garden και το γαλάζιο Afternoon Swim – η συλλογή έχει σχεδιαστεί από τον αρωματοποιό του οίκου LV Jacques Cavallier-Belletrud, σαν ωδή στην πρώτη πόλη της Καλιφόρνια γνωστή και ως το σπίτι του Χόλυγουντ. “Το LA είναι η έμπνευση σε αυτό το έργο, επειδή είναι ένα μαγικό μέρος του κόσμου, παρόμοιο με την Grasse στη Γαλλία”, είπε ο Cavallier-Belletrud. “Η έμπνευσή μου, προήλθε από την αντίθεση. Εδώ, στο Λος Άντζελες, όπως στην Grasse, έχετε τη θάλασσα και τα βουνά. Και έχετε και την έρημο. Η αντίθεση είναι επιθυμητή, απο δημιουργικής άποψης”, συνέχισε. “Χρησιμοποιώ όλα τα ακατέραγαστα συστατικά που θέλω. Το κόστος δεν είναι θέμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχω καμία δικαιολογία για την παραγωγή κακών αρωμάτων!”

Κατά συνέπεια, κάθε άρωμα της νέας σειράς έχει ένα ξεχωριστό, κομψό προφίλ με κύριο θέμα το καλοκαίρι. Το Sun Song, για παράδειγμα, είναι μια συμφωνία απο νερολί, έλαιο πορτοκαλιού και λεμόνι και μυρίζει σαν ένα εκλεπτυσμένο Strepsil. “Αυτό είναι πιο κοντά στην καρδιά μου. Μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία και τη Μεσόγειο”, δήλωσε ο Cavallier-Belletrud. “Η δόση αυτής της κολώνιας είναι 12 τοις εκατό. Συνήθως οι κολώνιες είναι περίπου 1,5 έως 8 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα eau de parfum.” Το Cactus Garden, από την άλλη πλευρά, αποτίει φόρο τιμής στην οικογένεια των κάκτων: “Σκέφτηκα ένα συστατικό για αυτό το άρωμα, απολύτως ταιριαστό, το οποίο μυρίζει καπνιστό, όπως το τσάι και το σανό.” Το τρίτο άρωμα της συλλογής, είναι το Afternoon Swim. Θυμίζει τα δροσερά υδάτινα αρώματα της δεκαετίας του ’90, είναι σαν να τρώτε καρπούζι και φέτα στο Shutters On The Beach. “Μπορείτε να μυρίσετε τα φρούτα και τις νότες εσπεριδοειδών σε αυτό το άρωμα. Το πρώτο είναι πορτοκαλί από την Ischia. Στη συνέχεια, το μανταρίνι από την Σικελία. Είναι μια απίστευτη ακατέργαστη πρώτη ύλη: λουλουδένια, φρουτώδης και αρωματική”, δήλωσε ο Cavallier-Belletrud.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα σχετικά με αυτό το λανσάρισμα, είναι ότι η συσκευασία για κάθε άρωμα έχει σχεδιαστεί από τον καλλιτέχνη Alex Israel. Είναι γνωστός για τα φωτεινά pop έργα του, που εμπνέονται από την πόλη που ονομάζει σπίτι του, και έχει προσφέρει σε κάθε άρωμα μια μοναδική προσωπικότητα. Το κουτί του Afternoon Swim, έχει σε μορφή cartoon το “The Great Wave Of Kanagawa” του Hokusai, ενώ το Cactus Garden παρουσιάζει έναν τεράστιο κάκτο σαγκουάρ. Στο Sun Song, το κουτί είναι διακοσμημένο με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου – η ειδικότητα του Israel. “Για αυτό το project πήρα τρία διαφορετικά έργα που έχω δημιουργήσει, για να ταιριάζουν με αυτά τα αρώματα”, είπε ο Israel. “Ήταν πολύ εύκολο να το κάνουμε καθώς όλα τα αρώματα εμπνέονται από το Λος Άντζελες, όπως και τα έργα μου. Ήταν μια πολύ φυσική συνεργασία, η οποία απέκτησε νόημα όταν κάθισα με την ομάδα και μύρισα τα αρώματα. Είναι δύο κόσμοι που συγκρούονται, όλα εμπνευσμένα από αυτό το μέρος. Είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο!”

Share.

Comments are closed.