Τα αρώματα που έχουν αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το 2006 ο Γερμανός αρωματοποιός Geza Schoen ίδρυσε την Escentric Molecules, καθώς ήθελε να μπει στην αγορά με μια ιδέα που αντιδρά προκλητικά στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται και διατίθενται στην αγορά σήμερα τα αρώματα. Σκοπός του ήταν να απομυθοποιήσει την όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έδειξε για πρώτη φορά ένα δείγμα του αρώματος Molecule 01 στην Daniela Rinaldi, την τότε επικεφαλής του τμήματος ομορφιάς του Βρετανικού πολυκαταστήματος Harvey Nichols, του είπε ότι δεν μπορούσε να μυρίσει τίποτα. Η ίδια απέρριψε το άρωμα του Schoen, όταν όμως έφυγε από την συνάντηση, πολλοί άνθρωποι την ρώτησαν τι άρωμα φοράει, κάνοντας την να καταλάβει ότι είχε πάρει λάθος απόφαση. Την επόμενη μέρα έκανε μια τεράστια παραγγελία.

Ο ίδιος ο δημιουργός του αρώματος, ο Geza Schoen, ανέφερε ότι η επίδραση του Molecule 01 είναι σχεδόν εφάμιλλη των φερομονών, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αφιερωμένο σε μία μόνο νότα (αρωματικό μόριο) που καθορίζει τον χαρακτήρα της σύνθεσης. Πρόκειται για το συστατικό “Iso E Super“, μια μοριακή σύνθεση που χρησιμοποιήθηκε για να προσδώσει πληρότητα και λεπτή δύναμη στα αρώματα. Αν και στην αγνή του μορφή το τεχνητό αρωματικό μόριο Iso E Super δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά, πάνω στο ανθρώπινο δέρμα μεταμορφώνεται.

Από δέρμα σε δέρμα αλλάζει, φεύγει και επανέρχεται διακριτικά όπως έφυγε και πάντα σε σχέση με την θερμοκρασία του δέρματος και του περιβάλλοντος. Αλλιώς μυρίζει σε έναν άντρα και αλλιώς σε μία γυναίκα και σε σχέση πάντα με τα παραπάνω.

Αν και έχουν περάσει 15 χρόνια από την κυκλοφορία του, το Molecule 01 εξακολουθεί να είναι ένα άρωμα που έχει φανατικό κοινό, και μάλιστα είναι υπεύθυνο για την τάση των μοριακών αρωμάτων, τα οποία έχουν αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως.

Αν λοιπόν θέλεις να νιώθεις μοναδικός, γιατί κάθε φορά κάποιος θα σε ρωτάει τι άρωμα φοράς, τα παρακάτω αρώματα είναι για σένα.

Escentric Molecules Molecule 01

Για όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το άρωμα Escentric Molecules Molecule 01.

Fueguia 1833 Muskara Phero J Eau de Parfum

Ένα συναρπαστικό “αντι-άρωμα” που δημιουργήθηκε το 2016 απο την αργεντίνικη μάρκα αρωμάτων, το οποίο έχει την ικανότητα να αλληλεπιδρά με τη φυσική μυρωδιά αυτού τυ χρήστη.

Juliette Has a Gun’s Not a Perfume

Το Juliette Has a Gun’s Not a Perfume, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από Cetalox (ένα συνθετικό άρωμα που θυμίζει Ambergis) αποτελεί μια από τις κορυφαίες δημιουργίες της μάρκας από την κυκλοφορία του το 2010.

Ellis Brooklyn Iso Gamma Super Perfume

Το Iso Gamma Super, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020, είναι το απόλυτο μείγμα της σύγχρονης χημείας και της αρωματοποιίας. Το ίδιο το Iso Gamma Super μαγεύει από μόνο του, μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιηθεί και για να ενισχύσει άλλα αρώματα.

Escentric Molecules Molecule 05

Το Molecule 05 είναι ένα ξυλώδες άρωμα για γυναίκες και άνδρες, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 και ήδη έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς, χάρη στον εθισμό των καταναλωτών στις ιδιαίτερες και ασυνήθιστες μυρωδιές.


Διαβάστε επίσης: Δείτε πως να μυρίζετε τέλεια όλη μέρα χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια

Share.

Comments are closed.