Τα 4 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αγοράζουν ένα άρωμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τόσα αρώματα στην αγορά, είναι αρκετά λογικό να μπερδευόμαστε και πολλές φορές να κάνουμε την λάθος επιλογή. Προφανώς δεν είμαστε ειδικοί, και τις περισσότερες φορές διαλέγουμε αυτό που μας προτείνει η πωλήτρια, θα πρέπει ωστόσο να λαμβάνουμε περισσότερους παράγοντες υπόψη, όπως το κόστος, την διάρκεια κ.α.

Αν λοιπόν θέλετε να καταλήξετε με ένα υπέροχο άρωμα, το οποίο θα γίνει κομμάτι της προσωπικότητας σας, καλό θα είναι να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς κάνουν οι περισσότεροι άντρες όταν αγοράζουν ένα νέο άρωμα.

Υποθέτουν ότι η χαμηλή τιμή ισούται με χαμηλή ποιότητα

Μην ξεγελαστείτε και πιστέψετε ότι αν ένα άρωμα έχει υψηλή τιμή είναι καλύτερο. Πολλές φορές η τιμή εξαρτάται από τον σχεδιασμό του μπουκαλιού, τη συσκευασία και το μάρκετινγκ της μάρκας, παρά με το ίδιο το άρωμα. Υπάρχουν εξαιρετικά αρώματα χαμηλού κόστους στην αγορά, πολλά από τα οποία δημιουργούνται από κορυφαίους αρωματοποιούς – τους ίδιους που δημιουργούν τα ακριβά αρώματα σχεδιαστών.

Δεν είναι υπομονετικοί

Αυτό που μυρίζετε μόλις ψεκαστεί ένα άρωμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα μυρίζουν οι υπόλοιποι κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβάινει επειδή μετά από μια γρηγορη δοκιμή, μυρίζετε μόνο τις κορυφαίες νότες. Όταν είστε σε ένα κατάστημα καλό θα είναι να δοκιμάσετε το άρωμα πάνω στο δέρμα σας (όχι σε αυτές τις χάρτινες λωρίδες) και στην συνέχεια να κάνετε μια βόλτα για να ξεδιπλωθούν οι μεσαίες και οι νότες βάσης, οι οποίες παραμένουν περισσότερο επειδή συνεργάζονται με τη χημεία του δέρματος σας. Αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιήσει, επιστρέψτε και αγοράστε το άρωμα.

Ξεχωρίζουν τα αρώματα σε γυναικεία και αντρικά

Ποιος λέει ότι ένα άρωμα χρειάζεται να ανήκει στην κατηγορία ανδρικό ή γυναικείο; Εδώ και πολλές δεκαετίες η διάκριση τους έχει να κάνει περισσότερο με λόγους μάρκετινγκ, καθώς όλα τα περίπου τα αρώματα διαθέτουν τα ίδια υλικά, και μάλιστα αυτά που λανσάρονται ως γυναικεία, μπορούν άνετα να φορεθούν και από το ανδρικό κοινό με την ίδια επιτυχία.

Γενικά υπάρχει η πεποίθηση ότι οι ξυλώδεις και πιπεράτες νότες κάνουν ένα άρωμα πιο ανδρικό, ενώ οι ανάλαφρες και οι λουλουδάτες θεωρούνται πιο θηλυκές, ωστόσο σήμερα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αγνοούν τις “ταμπέλες” στις συσκευασίες των αρωμάτων και επιλέγουν αυτό που τους αρέσει.

Δοκιμάζουν πολλά διαφορετικά αρώματα

Η μύτη μας συνήθως κουράζεται όταν μυρίζει τρία έως πέντε διαφορετικά αρώματα, οπότε αν θέλετε να επιλέξετε το σωστό άρωμα θα πρέπει να πάτε σε ένα κατάστημα προετοιμασμένοι. Καλό θα είναι να πείτε στον πωλητή τις νότες που σας αρέσουν ή τα αρωματα που φορούσατε στο παρελθόν, πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να βρουν τα αρώματα που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας.

Δεν κάνουν αρκετή έρευνα

Επειδή κυκλοφορούν περίπου 2.500 αρώματα κάθε χρόνο, ένας τρόπος να περιορίσετε τις επιλογές σας είναι να μάθετε ποιος δημιούργησε το άρωμα, δηλαδή τον αρωματοποιό ή τη μύτη πίσω από αυτό.


Διαβάστε επίσης: Βρες εύκολα το άρωμα που ταιριάζει στον χαρακτήρα σου

Share.

Comments are closed.