Η ‘90s τάση στα μαλλιά που μας καλεί να την ακολουθήσουμε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι αφέλειες ή φράντζα, είναι μια μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια στα ανδρικά μαλλιά, την οποία ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά να ακολουθήσετε.

Οι φράντζες κολακεύουν. Έχετε λεπτά μαλλιά; Κόψτε την φράντζα σε επίπεδα για μια πλούσια εμφάνιση. Μεγάλο πρόσωπο; Η φράντζα θα προσθέσει την απαιτούμενη κάλυψη στο πρόσωπό σας και θα εξισορροπήσει τα πεταχτά μάγουλα. Κανένα άλλο χτένισμα δεν επηρεάζει τόσο πολύ τη συνολική εμφάνισή σας (εκτός από το να ξυρίσετε τελείως το κεφάλι σας), οπότε η δύναμη της φράντζας πρέπει να διερευνηθεί και να ακολουθηθεί από κάθε άντρα.

Χωρίζοντας την φράντζα

Οι φράντζες έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και με την πιο παραδοσιακή, κοντή πίσω και στα πλάγια, όπου οι περισσότεροι χωρίζουν τα μαλλιά τους στο πλάι ή τα χτενίζουν προς τα πάνω.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι φράντζες δεν είναι ποτέ οι ίδιες. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: το μήκος (μεγάλο ή μικρό), τον όγκο (ψηλή ή επίπεδη στο μέτωπο), και το σχήμα (στρογγυλεμένο ή πιο έντονο), και ανάλογα με την υφή και την πυκνότητα της τρίχας, η φράντζα σας θα καθίσει ανάλογα.

Αν θέλετε τα πράγματα απλά, επιλέξτε την φράντζα που είναι πιο κοντή πίσω και στα πλάγια. Μπορείτε να επιλέξετε το “ξεθώριασμα” των μαλλιών -fade hair- (πιο κοντά κομμένα στο κάτω μέρος του κεφαλιού ενώ σταδιακά μακραίνουν περισσότερο προς τα πάνω). Όσο χαμηλότερο είναι το ξεθώριασμα, τόσο το καλύτερο για την φράντζα.

Πώς να στυλιζάρετε την φράντζα

Πάρτε ένα πιστολάκι και στεγνώστε τα μαλλιά σας. Αν χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα θα σας δώσει ένα στρογγυλό, ομαλότερο φινίρισμα, ενώ μια χτένα με φαρδιά δόντια είναι επίσης ιδανική, την οποία μπορείτε δουλεύετε ταυτόχρονα καθώς τα μαλλιά σας στεγνώνουν. Ό, τι κι αν επιλέξετε, θα δώσει μια ωραία λάμψη και τον απαιτούμενο όγκο σε εκείνους που έχουν πιο λεπτά μαλλιά.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κερί, καθώς δομεί και τα ορίζει τα μαλλιά, εξαλείφοντας το φούσκωμα και δίνοντας τους το κράτημα που χρειάζονται. Να θυμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα.

Δουλέψτε μεμονωμένα τα μέρη της φράντζας, εστιάζοντας στις άκρες. Επειδή τα μαλλιά είναι φυσικά γυαλιστερά, το να κάνετε την φράτζα ματ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να την ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Για σγουρά μαλλιά, στεγνώστε τα και μετά δουλέψτε με μους με υφή. Αυτό θα δημιουργήσει κίνηση και όγκο.


Διαβάστε επίσης: 8 διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ που δείχνουν καλύτεροι με μακριά μαλλιά

Share.

Comments are closed.