Ένα άρωμα αξίας 1.000 δολαρίων! – Χρειάστηκαν 15 χρόνια για να κατασκευαστεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Agarwood είναι ένα αρκετά κοινό συστατικό στην υψηλή αρωματοποιία, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ακριβό. Πρόκειται για ένα συστατικό με εθιστική μυρωδιά, το οποίο προέρχεται από την σήψη των δέντρων και είναι επίσης γνωστό ως Oud. Σήμερα το Agarwood είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Μέση Ανατολή, ωστόσο έχει μακρά ιστορία στην Ανατολική Ασία, ειδικά στην Ιαπωνία ως μορφή θυμιάματος.

Σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, το Agarwood  χωρίζεται σε έξι κατηγορίες: sasora, rakoku, sumotara, manaban, manaka και την υψηλής ποιότητας kyara, η οποία μπορεί να κοστίσει 500 δολάρια ανά γραμμάριο λόγω της σπανιότητας της – αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται σε ένα άρωμα.

Λέμε σχεδόν ποτέ, καθώς ο οίκος αρωματοποιίας Di Ser, ο οποίος έχει ως έδρα το Σαππόρο που είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Χοκάιντο, πέρασε 15 χρόνια τελειοποιώντας τη διαδικασία εξαγωγής Agarwood βαθμού kyara σε έλαιο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα άρωμα. Πρόκειται για μια αργή διαδικασία, αλλά αξίζει την υπομονή, λαμβάνοντας υπόψη ότι η kyara υπάρχει εδώ και 1.400 χρόνια στην Ιαπωνία χωρίς ποτέ να έχει “μεταφραστεί” σε ένα άρωμα.

Di Ser

Ο χρόνος και η εργασία που απαιτούνται για την τελειοποίηση αυτής της εξαγωγής αντικατοπτρίζονται και στην τιμή του αρώματος Kyara, με τα 33ml να κοστίζουν το ποσό των 1.000 δολαρίων. Στο άρωμα η Di Ser συνδύασε το πολυτιμο έλαιο με έλαιο τριαντάφυλλου, πατσουλί, κέδρο και σανταλόξυλο, υλικά τα οποία αναδεικνύουν τις πικάντικες και φυτικές ιδιότητες του.

Βεβαια, δεν είναι όλα τα αρώματα του οίκου Di Ser τόσο ακριβά, καθώς πολλές δημιουργίες του κοστίζουν περίπου 100 δολάρια ανά μπουκάλι. Κάθε άρωμα του οίκου στεγάζεται σε ένα κομψό τετράγωνο γυάλινο μπουκάλι, χωρίς λογότυπα, με ένα απλό ξύλινο καπάκι.

Di Ser

Ο αρωματοποιός και ιδρυτής της Di Ser, Yasuyuki Shinohara, έχει δηλώσει πως παίρνει έμπνευση για τα αρώματα του από μια βόλτα στην φύση. “Δεν αποφασίζω τίποτα στην αρχή, ούτε την ημερομηνία παράδοσης, ούτε την τιμή, ούτε το όνομα. Απλώς ακολουθώ την έμπνευση και αρχίζω να δημιουργώ πάνω σε έναν λευκό καμβά.”

Di Ser

Το Kyara ξεχωρίζει στη σειρά Di Ser για την υψηλή τιμή του, ωστόσο η σχολαστική σύνθεση των φυσικών συστατικών που είναι ριζωμένη στην ιαπωνική παράδοση είναι υποδειγματική ολόκληρης της μάρκας. Η τοπογραφία της νήσου Χοκαίντο είναι ο λόγος που η Di Ser έχει πρόσβαση σε τόσα πολλά φυσικά υλικά. “Το Χοκάιντο καλύπτει το 22% της περιοχής της Ιαπωνίας, με έκταση με έκταση 77.984 τ.χλμ. Με τις πολλές ακτές και τα βουνά της, αυτή η γη έχει την περισσότερη φύση που απομένει στην Ιαπωνία », λέει ο Shinohara.

Περισσότερες πληροφόρίες για την Di Ser εδώ.


Διαβάστε επίσης: 10 αρώματα που πρέπει να έχετε στο “οπλοστάσιο” σας αυτό το φθινόπωρο

Share.

Comments are closed.