Δες πως μπορείς να μακρύνεις σωστά τα μαλλιά σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σίγουρα θα υπάρξει κάποια στιγμή στην ζωή σας που θα σκεφτείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Όταν έρθει αυτή η ώρα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε.

Για να σας βοηθήσουμε ώστε να γίνει σωστά η όλη διαδικασία,  ρωτήσαμε έναν ειδικό, ο οποίος μας έδωσε έδωσε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πως μπορεί ένας άντρας να επιτύχει το επιθυμητό μάκρος, ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει και τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιεί.

Ποιος μπορεί να το κάνει;

Πρέπει να έχετε καλής ποιότητας και πολλά μαλλιά. Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά ή σπαστά και ξηρά, το να τα μακρύνετε είναι περισσότερο μια πρόκληση. Συνήθως ταιριάζουν σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου, αλλά εάν έχετε τετράγωνο ή ωοειδές σχήμα προσώπου, είναι ένα μπόνους.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα;

Ξεκινάτε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει περίπου ενάμισι χρόνο και θα πρέπει να είστε αρκετά υπομονετικοί, καθώς σε κάποια στάδια θα σκεφτείτε ότι κακώς μπήκατε σ’ αυτή τη διαδικασία.

Αφού μπήκατε στον χορό θα χορέψετε, έτσι αφήστε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν εώς το μήκος των αυτιών και στη συνέχεια, διατηρώντας το μήκος, να τα κόβετε μια φορά το μήνα για να κρατάτε τις άκρες καθαρές. Αποφύγετε να τα αραίωσετε με το ψαλίδι – δεν θα βοηθήσει!

Διαβάστε επίσης: 8 διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ που δείχνουν καλύτεροι με μακριά μαλλιά

Τι να ζητήσω από τον κουρέα μου;

Θα πρέπει να ζητήσετε από τον κουρέα σας να κόψει τα μαλλιά όσο το δυνατόν λιγότερο, μόνο για να απαλλαγείτε από τις άσχημες άκρες. Μειώστε λίγο τον όγκο από τα πίσω και τα πλαινά, ώστε να αποφευχθεί αυτό το ανεπιθύμητο σχήμα μανιταριού.

Ποια προϊόντα είναι καλά για συντήρηση;

Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε επαγγελματικά προϊόντα και όχι αυτά από το supermarket. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας σχετικά με το ποια προϊόντα είναι ιδανικά για τα μαλλιά σας, και φυσικά να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Πως μπορώ να τους δώσω στυλ;

Χρησιμοποιείστε σαμπουάν, conditioner και στην συνέχεια στεγνώστε τα μαλλιά σας με πετσέτα προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν – μην τα τρίβετε για να αποφύγετε το φριζάρισμα και τις σπασμένες άκρες. Μια καλή χτένα με φαρδιά δόντια, είναι απαραίτητη για να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα χωρίς να τα σπάσετε. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες από ένα έλαιο, για υγιή μαλλιά με λάμψη.

Μπορείτε επίσης να τα ψεκάσετε με λίγο σπρέι αλατιού μόλις τα στεγνώσετε με μια πετσέτα. Για περισσότερο όγκο, στεγνώστε τα ελαφρά με ένα πιστολάκι μαλλιών.

Διαβάστε επίσης: 5 λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου

Share.

Comments are closed.