Δες πως μπορείς να κρύψεις μερικά επιπλέον χρονάκια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά δεν μπορείτε να ελέγξετε (δημόσιες συγκοινωνίες, καιρός, κυκλοφοριακά προβληματα) και μερικά που μπορείτε. Έτσι, παρόλο που η γήρανση αποτελεί άλλο ένα αναπόφευκτο γεγονός, είναι δυνατόν να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη της.

Σίγουρα το λίφτινγκ δεν είναι η πιο ελκυστική επιλογή (έχετε δει τον Μίκι Ρουρκ πρόσφατα;), καθώς ένας άνδρας χρειάζεται μια ελαφρώς πιο ξεχωριστή προσέγγιση για να εξαλείψει τα σημάδια που άφησε ο χρόνος πάνω του.

Με βάση τα παραπάνω, σας αναφέρουμε τα πιο εμφανή σημάδια της γήρανσης και πώς μπορείτε – όχι να τα εξαλείψετε – να επιβραδύνετε την εμφάνιση τους.

Κηλίδες

Προκαλούμενες από την έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου, αυτές οι μικρές κηλίδες μελανίνης (η χρωστική ουσία στο δέρμα σας) εμφανίζονται συχνότερα στο πρόσωπο, στη ράχη των χεριών, στο στήθος και στους ώμους. Λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, το σώμα στη προσπάθεια του να αποκρούσει την υπεριώδη ακτινοβολία, αυξάνει την παραγωγή μελανίνης και την συσσωρεύει στην επιφάνεια του δέρματος, προκαλώντας διαταραχές στο χρώμα και την ομοιομορφία του. Είναι σημαντικό να τις προλάβετε τώρα.

Εκτός από τη χρήση αντηλιακού, οι ειδικοί συνιστούν μια δίαιτα πλούσια σε ωμέγα 3 και αντιοξειδωτικά, η οποία μπορεί να υποστηρίξει τους αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος.

Γκρίζα μαλλιά

Σύμφωνα με έρευνες, μερικοί άνδρες φοβούνται περισσότερο το γκριζάρισμα στα μαλλιά από την φαλάκρα ή το υπερβολικό βάρος. Ενώ η βαφή μαλλιών μπορεί να φαίνεται σαν τη προφανή λύση, για τους άνδρες ενέχει δυσκολίες, καθώς τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν δείχνει πειστικό.

Αν ωστόσο επιμένετε να βάψετε τις γκρι τρίχες σας, μην εφαρμόσετε την βαφή σε ολόκληρο το κεφάλι, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο “γερασμένο” look. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή χτένα για να αποχρωματίσετε τις περιοχές των μαλλιών που έχουν χάσει το χρώμα τους, δημιουργώντας μια πιο φυσική εμφάνιση ή απλά να επισκεφτείτε έναν κομμωτή.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να αγκαλιάσετε την φυσική κατάσταση των μαλλιών σας όπως πολλοί διάσημοι κύριοι. Εκτός αυτού, με την πρόσφατη τάση μαλλιών που τα θέλουν να είναι γκρι, ποιος μπορεί να πει ότι δεν είσαι 23 ετών;

Ρυτίδες

Λόγω του πάχους του και της αυξημένης περιεκτικότητας σε κολλαγόνο, το δέρμα των ανδρών τείνει να μεγαλώνει αργότερα από ό, τι των γυναικών. Αλλά από τη στιγμή που ένας άνδρας φτάνει στην δεκαετία των σαράντα τα σημάδια μπορεί να γίνουν πιο αισθητά.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές της επιδερμίδας είναι ο ήλιος, το κάπνισμα και το άγχος, αλλά η ζάχαρη μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα σας να χάσει την ελαστικότητα του. Ο περιορισμών των γλυκών είναι το κλειδί για την ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Αραίωση στα μαλλιά

Η φαλάκρα φαίνεται να επηρεάζει έως και το 40% των ανδρών κάτω των 30 ετών. Αν και οι άντρες έχουν καταφύγει σε μια σειρά από τοπικές θεραπείες για να σταματήσουν την αραίωση (από μασάζ του τριχωτού της κεφαλής μέχρι και το γλείψιμο του κεφαλιού από μια πραγματική αγελάδα, όπως πρότεινε ένας γιατρός στην Κολομβία), πολύ λίγοι τρόποι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δουλεύουν ή είναι εύκολα προσβάσιμοι.

Εκείνοι που χρησιμοποιούν ένα φάρμακο που ονομάζεται minoxidil, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την πρόοδο της κληρονομικής τριχόπτωσης και ενθαρρύνει την ανάπτυξη τριχών σε μερικούς άνδρες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί επ’ αόριστον, οπότε θα χρειαστείτε υπομονή και μια βαθιά τσέπη.

Μια πιο εύκολη και φθηνότερη λύση μπορεί να είναι να σταματήσετε να προσπαθείτε να καλύψετε την απώλεια μαλλιών σας και να δεχτείτε το εαυτό σας όπως είναι.


Διαβάστε επίσης: 5 πράγματα που μαρτυρούν ότι γερνάς

Share.

Comments are closed.