Δες πως μπορείς να αποκτήσεις εύκολα γυαλιστερό στέρνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το γυαλιστερό στέρνο είναι εύκολη υπόθεση και μπορείς να το επιτύχεις μόνος σου με παραπάνω από έναν τρόπους, αρκεί να γνωρίζεις τα βασικά.

Είτε χρησιμοποιήσεις ξυράφι, είτε κερί, το αποτέλεσμα θα σου δώσει μια φοβερή αίσθηση καθαριότητας. Ο τρόπος που θα επιλέξεις βέβαια, εξαρτάται από τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις, πόσο συχνή συντήρηση είσαι διατεθειμένος να κάνεις, πόσο αντέχεις τον πόνο, πόσο μεγάλη είναι η έκταση της τριχοφυίας και πόσο πυκνό είναι το τρίχωμα σου.

Το ξυράφι είναι η γρήγορη λύση , αλλά το κακό εδώ είναι ότι η τρίχα αγριεύει, βγαίνει πολύ συχνά και γενικά η αίσθηση του αξύριστου στέρνου μέσα από τις μπλούζες ή τα πουκάμισα είναι ενοχλητική.

Τρόποι

Κόψιμο: Ξυράφι ή Ψαλίδι

Εάν δεν αντέχεις καθόλου τον πόνο και έχεις λίγες και αδύναμες τρίχες, μπορείς απλά να πάρεις το ψαλίδι ή το ξυράφι και να τις απομακρύνεις.

Σημείωσε όμως, ότι περίπου μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, ενώ ενδέχεται οι τρίχες που κόβεις να δυναμώσουν ή και να πολλαπλασιαστούν.

Ξερίζωμα: Τσιμπιδάκι, Κερί ή Ηλεκτρική μηχανή αποτρίχωσης

Δεν πρόκειται για ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία εάν την κάνεις σωστά. Το ξερίζωμα είναι ο καλύτερος τρόπος αν θέλεις αποτέλεσμα που διαρκεί για να μην επαναλαμβάνεις συχνά τη διαδικασία.

Επίσης, ο όποιος πόνος, με τις επαναλήψεις, γίνεται λιγότερο αισθητός ενώ οι τρίχες εξασθενούν και κάποιες, εξαφανίζονται ή γίνονται χνούδι.

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι εάν μιλάμε για ελάχιστες τρίχες, καλό θα είναι να επιλέξεις το τσιμπιδάκι, εάν όχι, ξέχασε το, εκτός κι αν σου αρέσουν τα βασανιστήρια.

Οδηγίες

Όποιον τρόπο κι αν διαλέξεις, καθάρισε καλά την περιοχή με σαπούνι. Πάρε έπειτα ένα παγάκι και κράτησε το όσο αντέχεις πάνω στην επιφάνεια που θα αποτριχώσεις. Έτσι, το δέρμα θα παγώσει και ο πόνος θα ελαχιστοποιηθεί.

Κόψιμο: Ξυράφι ή Ψαλίδι
Σοβαρά τώρα, πες μας ότι δεν ξέρεις να τα χειρίζεσαι!

Τσιμπιδάκι
Με το ένα σου χέρι τσίτωσε καλά το δέρμα του σημείου που θες να αποτριχώσεις και με το άλλο χέρι πιάσε το τσιμπιδάκι και αφαίρεσε από την ρίζα μία-μία κάθε τρίχα που θέλεις να απομακρύνεις.

Κερί
Αγόρασε ταινίες αποτρίχωσης με κερί που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ. Εάν είσαι άσχετος δεν πειράζει, πάρε όποια μάρκα βρεις αρκεί να γράφει “Ταινίες αποτρίχωσης με κερί”. Είτε η συσκευασία γράφει για πόδια, είτε για μπικίνι, είναι το ίδιο απλώς αλλάζει το μέγεθος.

Βάλε την ταινία μπροστά σε θερμαινόμενο αέρα (πιστολάκι) και τρίψε την μέχρι να μαλακώσει καλά το κερί. Πιάσε την από την άκρη και ξεχώρισε την, διότι είναι δύο φύλλα. Πάρε το ένα και κόλλησε το προσεκτικά στο (στεγνό & καθαρό) σημείο που θέλεις να αποτριχώσεις.

Όταν το κολλήσεις, πίεσε την επιφάνεια του καλά με τα δάχτυλά σου για να κολλήσουν όλες οι τρίχες. Έπειτα πιάσε την άκρη του φύλλου που βρίσκεται αντίθετα με τη φορά των τριχών και τσίτωσε με το άλλο σου χέρι καλά το δέρμα για αντίσταση και τράβηξε το.

Ηλεκτρική μηχανή αποτρίχωσης

Πλένεις καλά και στεγνώσεις ακόμη πιο καλά την περιοχή, βάζεις την κανονική κεφαλή στο μηχάνημα και τσιτώνοντας με το ένα χέρι το δέρμα, περνάς την μηχανή πάνω από την περιοχή που θες να αποτριχώσεις, πάντα αντίθετα από τη φορά της τρίχας.

Σημαντικό: Έπειτα από κάθε αποτρίχωση με κερί, τσιμπιδάκι ή μηχανή, πέρασε γρήγορα ένα βαμβάκι με οινόπνευμα στην περιοχή και μετά βάλε λίγη ενυδατική κρέμα.


Διαβάστε επίσης: 6 μοναδικά προϊόντα με βιταμίνη C για να κρύψεις την κούραση

Share.

Comments are closed.