Αποτρίχωση, ξύρισμα ή τριμάρισμα αυτό το καλοκαίρι;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός για το καλοκαιρινό σας grooming

Πριν βγείτε την παραλία, αυτές είναι οι περιοχές που πρέπει να φτάσετε με το ξυράφι σας.

Ας ξεκινήσουμε με μερικές αποποιήσεις. Κατ ‘αρχάς, οι τρίχες του σώματος μπορεί να μην είναι ότι πιο περιζήτητο ή κομψό, αλλά εξυπηρετούν έναν ζωηρό, εξελικτικό σκοπό για μερικές χιλιετίες. Χωρίς να ζητούν ευγνωμοσύνη ή αναγνώριση, ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματός μας για χρόνια. Και όμως όλοι μαχόμαστε με το ξύρισμα, το τριμάρισμα και το κερί για την απομάκρυνση τους από τον φόβο μας μήπως φανούμε απρεπείς.

Αυτό οδηγεί ξεκάθαρα στη δεύτερη αποκήρυξη. Αν και ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις για τις τρίχες του σώματος, εμείς πιστεύουμε με πάθος ότι οποιοσδήποτε άνδρας ή γυναίκα για το θέμα αυτό έχει το πλήρες δικαίωμα να κάνει ό, τι θέλει όταν πρόκειται για αυτο-περιποίηση. Είτε είστε τριχωτός, είτε έχετε ελάχιστες εως καθόλου τρίχες στο σώμα σας, δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τους άλλους να καθορίζουν το εάν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι το ξυράφι σας.

Καθώς το κύμα καύσωνα σαρώνει, υπάρχουν κάποιοι άντρες που φαίνονται απρόθυμοι να βγάλουν το πουκάμισό τους και να απολαύσουν τον ήλιο, φοβούμενοι ότι μπορεί να φαίνονται απεριποίητοι. Αυτή η αβεβαιότητα δεν επηρεάζει μόνο την πιθανότητα να απολαύσουν την εποχή, αλλά και να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Σας έχουμε έναν οδηγό για το καλοκαιρινό σας grooming, για το τι να μαζέψετε και τι να κλαδέψετε πριν φύγετε για τις παραλίες.

Βγάζοντας τις από το στήθος σας

Εάν έχετε πυκνή τριχοφυΐα στο στήθος, αφιερώστε μια στιγμή για να ευχαριστήσετε τους Tom Selleck και Sean Connery. Χάρη σε αυτούς τους τριχωτούς αστέρες του κινηματογράφου, το στήθος είναι μια περιοχή που μπορεί και να αποφύγει την αποτρίχωση. Είναι απολύτως αποδεκτό να αφήσετε εκεί απείραχτες τις τρίχες σας, όπως επίσης είναι αποδεκτό το να τις απομακρύνετε όλες και να έχετε ένα καθαρό και γυαλισμένο στήθος.

Φυσικά, εάν έχετε περάσει τους χειμερινούς μήνες ιδρώνοντας στο γυμναστήριο, πιθανότατα θα θέλετε να καθαρίσετε το τοπίο και να δείξετε τους γυμνασμένους σας (και χωρίς τρίχες) μυς.

Εάν θέλετε να αποτριχώσετε το στήθος σας, δοκιμάστε μια ξυριστική μηχανή – για να μην το κάνετε τελείως λείο και μοιάζετε με τον  Action Man.

Βάλτε την πλάτη σας σε αυτό

Δυστυχώς, παρά τη σημαντική μας εξέλιξη στους τομείς της ανοχής και της κρίσης, η ανθρωπότητα εξακολουθεί να παραμένει σχεδόν καθολικά αηδιασμένη από μια τριχωτή πλάτη. Το χειρότερο είναι ότι όσοι από εμάς έχουμε λίγες τρίχες στην πλάτη δεν μπορούμε να τις δουμε ούτε εμείς οι ίδιοι, έτσι οι τρίχες της πλάτης μας δεν είναι ποτέ η πρώτη σκέψη στο μυαλό μας.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα αν θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες που έχετε στην πλάτη σας. Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να το κάνετε. Πρώτα απ’ όλα, αφεθείτε στους ειδικούς. Το τριμάρισμα, το ξύρισμα ή η χρήση αποτρίχωτικής μηχανής σε μέρη που δεν μπορούμε να φτάσουμε μόνοι μας είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο οι ειδικοί. Επιλέξτε ένα ινστιτούτο που ειδικεύεται στις αποτριχώσεις και αφήστε τους να κάνουν αυτοί όλη την δουλειά. Η άλλη επιλογή είναι το κερί. Αλλά να ξέρετε πως η διαδικασία αυτή δεν είναι απλή και ανώδυνη. Και αν δεν έχετε ποτέ αποτριχωθεί, να περιμένετε ότι οι τρίχες σας θα εμφανιστούν ξανά μετά από ένα δεκαπενθήμερο. Όσο οι επισκέψεις σας στο ινστιτούτο γίνονται πιο συστηματικές, τα αποτελέσματα θα διαρκούν περισσότερο.

Κάτω από τη ζώνη

Δεν υπάρχει ένας κομψός τρόπος για να το θέσουμε αυτό, αλλά όλα όσα βρίσκονται κάτω από το σόρτς μαγιό σας είναι υποκειμενικά. Εάν είστε οπαδός μιας πιο άγριας εμφάνισης τότε αφήστε τα ως έχουν. Αλλά εάν αισθάνεστε αυτοπεποίθηση και θέλετε να δώσετε εκεί κάτω ένα τακτοποιημένο και κομψό τριμάρισμα, μη διστάσετε να το δοκιμάσετε – έτσι για να λέμε…

Το ξύρισμα αυτών των πιο ευαίσθητων περιοχών μπορεί συχνά να προκαλέσει φαγούρα, σκασίματα και μια άβολη αίσθηση όταν οι τρίχες αρχισουν αναπόφευκτα να μεγαλώνουν. Να το λάβετε υπόψη σας, αλλά εάν αισθάνεστε γενναίοι, επενδύστε σε μια συσκευή αποτρίχωσης. Με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε τρίχα θα αναπτυχθεί πιο αργά και πιο απαλά. Όσον αφορά το γενικό ‘styling’, όπως λέμε, εξαρτάται από εσάς. Αλλά ποτέ μην πάτε για πλήρη αποδάσωση.

Κάνετε μόνο τα βασικά στις μασχαλές

Αφήστε τις μασχάλες σας όπως είναι, κατά γενικό κανόνα. Ωστόσο, εάν η ζέστη είναι υπερβολική για εσάς, και τα περισσότερα από τα πουκάμισα του γραφείου σας έχουν ήδη πέσει θύμα του φοβερού ιδρώτα, θα μπορούσε να έχει έρθει η ώρα για ένα τριμάρισμα. Αλλά θα πρέπει να είστε φειδωλοί. Εδώ χρειάζονται μόνο ψαλίδια, οπότε αφήστε το ξυράφι σας.

Αποκτήστε το θάρρος να τσιμπήσετε αυτές τις τυχαίες τρίχες

Υπάρχουν και αυτές οι στιγμές που όταν κοιτάζουμε προς τα κάτω βλέπουμε μια μόνη τρίχα, που προεξέχει από ένα ανεξήγητο μέρος. Είτε είναι στις αρθρώσεις ή στις θηλές, αυτά τα τυχαία τριχάκια μπορεί να μας εκπλήξουν. Όμως, ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στον πειρασμό να τα απομακρύνετε αμέσως με ξυράφι. Αφαιρέστε τα με ένα τσιμπιδάκι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα επιστρέψουν πολύ γρήγορα, ή μπορεί και να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά.

Share.

Comments are closed.