7 tips για να μην ξοδεύεις συνεχώς χρήματα σε ξυραφάκια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ήρθε η ώρα να ξεχάσετε ότι ξέρατε για τα ξυραφάκια.

Με τα παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι δεν πρέπει να σπαταλάτε συνεχώς χρήματα για μερικά κομματάκια από μέταλλο. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για το πως μπορείτε να τα κρατήσετε καθαρά και να τα χρησιμοποιείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι κοφτερές αυτές λάμες, έχουν την κακιά συνήθεια να αποκτούν οικειότητα με την επιδερμίδα σας, γεγονός που την κάνει ευάλωτη στις μολύνσεις, ιδίως όταν το ξυραφάκι δεν διατηρείται πεντακάθαρο. Η φροντίδα του ξυραφιού είναι βασική προϋπόθεση στην αντιμετώπιση των μολύνσεων, διότι, με τη συχνή χρήση, τρίχες, νεκρά κύτταρα, σμήγμα και λοιπή μάκα, συσσωρεύονται στα ξυριστικά σας είδη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε, ώστε να αποφύγετε κάποια πιθανή μόλυνση.

1. Ξέπλυμα των λεπίδων. Βάζετε το ξυραφάκι κάτω από άφθονο ζεστό νερό. Το γυρίζετε απ’ τη μέσα πλευρά, ώστε να απομακρυνθούν τα γένια, τα υπολείμματα της κρέμας ξυρίσματος κι ό,τι άλλη βρωμιά έχει κολλήσει ανάμεσα. Δώστε του να καταλάβει κι απ’ την άλλη πλευρά.

2. Χτυπήστε το ξυραφάκι στα χείλη του νιπτήρα. Το βαράτε γρήγορα και με ελεγχόμενο μίσος. Το ίδιο κάνετε κι όταν το ξεπλένετε, αλλά, εντάξει, μην είστε πολύ βίαιος, ιδίως αν έχετε βαρύ χέρι, γιατί θα το σπάσετε.

3. Χρησιμοποιήστε βουρτσάκι για καλύτερο καθαρισμό. Αν το νερό δεν κάνει καλή δουλειά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό βουρτσάκι. Οι τρίχες του είναι σαν τα σπερματοζωάρια, καθώς κάποιες θα καταφέρουν να εισχωρήσουν στο σωστό σημείο ανάμεσα στις λάμες και να κάνουν δουλειά. Αν δεν σας βρίσκεται βουρτσάκι, χρησιμοποιήστε μια αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα .

4. Αφήστε το ξυραφάκι να στεγνώσει τελείως. Από τη στιγμή που το ξυραφάκι σας έχει καθαριστεί επαρκώς, βάλτε το σε όρθια στάση σε ένα ευάερο μέρος. Μετά του βάζετε το καπάκι του, που δεν έχετε πετάξει. Πρόσθετες πληροφορίες: Αν το ξυραφάκι σας εκτεθεί επί μακρόν σε υγρασία μπορεί να σκουριάσει.

5. Απολύμανση των λεπίδων. Μια φορά την εβδομάδα, παίρνετε ένα μπολάκι και το γεμίζετε με καθαρό οινόπνευμα μέσα στο οποίο πνίγετε την κεφαλή από το ξυραφάκι σας. Πρώτα την πάτε πέρα δώθε για μερικά δευτερόλεπτα και μετά την αφήνετε να μουλιάσει για 5-10 λεπτά. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του παρασκευάσματος, το καθιστούν χρήσιμο στη “δολοφονία” των βακτηρίων και την αποφυγή της σκουριάς. Άλλες αποδεκτές πρακτικές είναι η χρήση λευκού ξιδιού ή υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ). Μετά το τινάζετε.

6. Μη δανείζεστε ποτέ των ποτών το ξυραφάκι κάποιου άλλου. Θα θελήσουν να σας κάνουν επίσκεψη βακτήρια, που θα μπουν από τους ανοιχτούς πόρους της επιδερμίδας σας. Επιπλέον, δεν έχετε ιδέα αν ο άλλος ακολουθεί το πρωτόκολλο. Είναι η ίδια λογική όπως με την οδοντόβουρτσα σας.

7. Αντικατάσταση. Οι ειδικοί επιμένουν ότι αυτό πρέπει να γίνετε μετά από 6-8 χρήσεις. Εσείς, όμως, αντικαταστήστε το μετά από δυο βδομάδες.


Διαβάστε επίσης: Δες γιατί το μουστάκι δεν είναι απλή υπόθεση

Share.

Comments are closed.