5 συμβουλές για σένα που αποφάσισες να αφήσεις γένια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποφάσισες να ακολουθήσεις την πλειοψηφία και να αφήσεις γένια αλλά είσαι άσχετος με το σωστό μήκος, την περιποίηση, το στρώσιμο, το κόψιμο και γενικά όλα αυτά που πρέπει να κάνεις για να έχεις το σωστό γένι;

Δες τις παρακάτω 5 συμβουλές για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Πώς θα περιποιούμαι τα γένια μου;

Εάν το κάνεις για πρώτη φορά, θα μπορούσες να ζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία κομμωτή για να δώσει το σωστό σχήμα και μήκος.

Έτσι, το μόνο που θα κάνεις εσύ μετά θα είναι να κόβεις τα περισσεύματα κάθε εβδομάδα.

Εάν θέλεις να το περιποιηθείς εντελώς μόνος σου θα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις το σχήμα (ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου), το μήκος και να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Διάβασε παρακάτω για όλα αυτά.

Θυμήσου μονάχα, να μην περιποιείσαι ποτέ το γένι σου βρεγμένο διότι οι στεγνές τρίχες έχουν άλλο μήκος και άλλο σχήμα και έτσι ενδέχεται να μην κόψεις εκείνες που ξεφεύγουν ή να τις κόψεις πολύ κοντές με αποτέλεσμα όταν το στεγνώσεις να είναι πολύ κοντό.

Μήκος και μέγεθος

Το πόσο μακρύ θα είναι το μούσι σου δεν θα το αποφασίσει η μόδα ή τα γούστα σου, αλλά το μήκος του προσώπου σου.

Εάν το πρόσωπό σου έχει μακρουλό σχήμα ή έχεις μεγάλο πηγούνι, τότε το μούσι σου πρέπει να είναι μικρό. Ένα μεγάλο μούσι σε ένα μακρύ πρόσωπο, το μακραίνει κι άλλο και το κάνει να φαίνεται πολύ άσχημο.

Αντίθετα, εάν έχεις μικρό στρογγυλό πρόσωπο, τότε ένα μακρύ γένι θα βοηθήσει να φαίνονται πιο “αντρικά” τα χαρακτηριστικά σου διότι θα μακρύνει το σχήμα του προσώπου σου.

Τέλος, ένα οβάλ πρόσωπο χρειάζεται ιδανικά ένα μετρίου μήκους γένι για να αναδείξει την ομορφιά σου χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά σου ή να σε αδικήσει.

Διάβασε επίσης: Πως να τριμάρεις τα γένια σου και να μην μοιάζεις σαν ναυαγός

Τι εργαλεία περιποίησης θα χρειαστώ;

Για την περιποίηση της γενειάδας σου πρέπει να έχεις πάντοτε ένα καλό ξυράφι για το περίγραμμα της, μία αραιή τσατσάρα για να την στρώνεις, ένα ψαλιδάκι για τις τρίχες που πετάνε ή περισσεύουν και μια ηλεκτρική μηχανή κουρέματος με δυνατότητα κουρέματος σε πολλά μήκη.

Εάν οι τρίχες σου είναι σκληρές ή ατίθασες, μπορείς να προμηθευτείς και μία λακ ή σπρέι χτενίσματος, με το οποίο θα ψεκάζεις την τσατσάρα σου προτού χτενίσεις το γένι. Και τέλος, ίσως ένα μικρό καθρεφτάκι για να ελέγχεις από κοντά το σχήμα ή ό,τι σου ξέφυγε.

Πού σταματά η γενειάδα; Και πώς;

Οι ειδικοί τονίζουν πως το γένι σου θα πρέπει να σταματά ακριβώς στο μέσον μεταξύ του μήλου του Αδάμ και του πηγουνιού σου.

Μπορείς είτε να κάνεις καθαρή τη γραμμή αυτή με ξύρισμα αλλά δεν στο συνιστούμε γιατί θα φαίνεται αφύσικο, είτε να δώσεις μια φυσική εμφάνιση, μειώνοντας το τρίχωμα σταδιακά μέχρι το σημείο αυτό.

Για να το καταφέρεις αυτό πιο εύκολα, χρησιμοποίησε την ηλεκτρική μηχανή κουρέματος και άλλαζε μήκος σταδιακά κατεβαίνοντας προς το λαιμό.

Διάβασε επίσης: Τα 5 καλύτερα λάδια περιποίησης για γένια

Η φαγούρα;

Ναι, είναι σε όλους γνωστό, πως οι πολλές τρίχες φέρνουν φαγούρα και πολλές φορές σπυράκια, ειδικά τους ζεστούς μήνες ή εάν ιδρώνεις εύκολα.

Όμως αυτό δεν συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή έχεις τρίχες. Συμβαίνει κυρίως λόγω κακής ή ελλιπούς υγιεινής.

Για να αποφύγεις τελείως τη φαγούρα, πρέπει καθημερινά όταν πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί να σαπουνίζεις καλά τη γενειάδα σου σε όλο της το μήκος, με ένα ουδέτερο σαπούνι ή καθαριστικό προσώπου.

Έτσι, και δεν θα νιώσεις καθόλου το αίσθημα της φαγούρας, δεν θα έχεις εξανθήματα αλλά και οι τρίχες θα είναι λαμπερές και μαλακές για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μερικές συμβουλές για το πως να περιποηθείτε τα γένια σας:


Διαβάστε επίσης: Μην ταλαιπωρείσαι! Η μόνη λύση για την φαλάκρα είναι η αποδοχή της!

Share.

Comments are closed.