5 μοναδικά αρώματα που θυμίζουν την μυρωδιά της βροχής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ψιλόβροχο έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας αρκεί για να αναδυθεί το γνώριμο, γήινο άρωμα της βροχής, το οποίο ονομάζεται πέτριχωρ (petrichor). Πρόκειται για έναν όρο που προκύπτει από το συνδυασμό των ελληνικών λέξεων “πέτρα” και “ιχώρ”, όπου κατά την ελληνική μυθολογία ο ιχώρας ήταν το χρυσό υγρό που έρεε στις φλέβες των θεών αντί αίματος.

Η μυρωδιά αυτή είναι άκρως ελκυστική για τους περισσότερους ανθρώπους και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αρωματοποιοί έχουν καταφέρει να την αναδημιουργήσουν και να την εμφιαλώσουν, δίνοντας μας έτσι την δυνατότητα να μυρίζουμε το αφηρημένο άρωμα της βροχής όταν πέφτει στο έδαφος.

Δεν ξέρουμε πως αντιλαμβάνεστε εσείς την μυρωδιά της βροχής, δεδομένου ότι εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο ζει κάποιος, αν ωστόσο σας αρέσει βρήκαμε ορισμένα φρέσκα αρώματα που αξίζει να επενδύσετε.

Le Labo Baie 19

Χαρακτηριστικά ασυνήθιστο, το Baie 19 θυμίζει την μυρωδιά του αέρα μετά από μια βροχή, όπου οι λεπτές νότες του άρκευθου και των πράσινων φύλλων, δημιουργούν μια εθιστική μυρωδιά που θα θέλετε να έχετε πάνω σας αυτή την σεζόν.

Creed Silver Mountain Water

Το άρωμα Creed Silver Mountain Water είναι ιδανικό για κάθε λάτρη των βουνών, του σκι και της φύσης. Για τη δημιουργία της αρωματικής σύνθεσης, ο αρωματοποιός Olivier Creed εμπνεύστηκε από τις χιονισμένες βουνοκορφές στις οποίες έχει αδυναμία, ως λάτρης του σκι. Η φιάλη του Silver Mountain Water θυμίζει χιονισμένες βουνοκορφές και τα παγωμένα ρυάκια των Ελβετικών Άλπεων.

Terre d’Hermès

Το Terre d’Hermès περιγράφει τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, τον ταπεινό και αρμονικό του διάλογο με τη φύση και τα στοιχεία της. Είναι το άρωμα που συνδέει τον άνθρωπο με την προέλευση του, με τις πηγές της δημιουργικής του δύναμης.

Byredo Gypsy Water

Το Gypsy Water είναι μια εξιδανίκευση του τρόπου ζωής των Ρομά βασισμένη στη γοητεία του μύθου. Η μυρωδιά από φρέσκο χώμα, σκούρα δάση και αναμμένες φωτιές φέρνει στο νου το όνειρο ενός ελεύθερου, πολύχρωμου τρόπου ζωής, κοντά στη φύση.

Clean Reserve Rain

Αυτό το άρωμα θυμίζει τροπικό δάσος και ξυπνά μνήμες από τον καθαρό αέρα μετά από μια βροχόπτωση. Έχει δημιουργηθεί από συστατικά όπως λευκά άνθη, περγαμόντο, βέτιβερ και πατσουλί.


Διαβάστε επίσης: Σου δείχνουμε πως να τραβήξεις όλα τα γυναικεία βλέμματα πάνω σου!

Share.

Comments are closed.