4 συμβουλές για σένα που σκοπεύεις ξυρίσεις το κεφάλι σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς θεωρούμε ότι το ξυρισμένο κεφάλι σε έναν άνδρα δείχνει πολύ badass! Ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάρει κανείς την απόφαση να ξυρίσει το κεφάλι του – φαλάκρα, τριχόπτωση, λεπτή τρίχα – πιστεύουμε ότι κανένας δεν είναι λάθος και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσει.

Σίγουρα με το να ξυρίσει κάποιος το κεφάλι του αποκομίζει πολλά οφέλη, όπως λιγότερα προϊόντα για τα μαλλιά και λιγότερες επισκέψεις στον μπαρμπέρη. Αν συμφωνείς με όλα αυτά, πιθανόν είσαι έτοιμος να το δοκιμάσεις.

Πριν προχωρήσεις ωστόσο να γίνεις όπως ο Γιουλ Μπρίνερ παραπάνω, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη, όπως: Πότε ξέρεις ότι είναι η σωστή στιγμή να το κάνεις; Θα πρέπει να πας σε έναν επαγγελματία; Τι πρέπει να κάνεις για να το διατηρήσεις;

Για να σε βοηθήσουμε, παρακάτω σου δίνουμε μερικές συμβουλές που αν θέλεις μπορείς να ακολουθήσεις.

Θα πρέπει να γνωρίζετε το σχήμα του κεφαλιού σας

Το να γνωρίζετε το σχήμα του κεφαλιού σας παίζει σημαντικό ρόλο αν αποφασίσατε να ξυρίσετε τα μαλλιά σας. Ελέγξτε αν το κρανίο σας έχει χτυπήματα, ουλές, βαθουλώματα, καθώς όλα αυτά θα είναι εμφανή μόλις φύγουν οι τρίχες. Το σχήμα του προσώπου σας δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αν αποφασίσατε να ξυρίσετε το κεφάλι σας, αλλά αν δεν έχετε ένα ωραίο στρογγυλό κεφάλι, θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα με το φυσικό σχήμα του κεφαλιού σας.

Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, μπορείτε να δοκιμάσετε να κουρέψετε τα μαλλιά σας με μια κουρευτική μηχανή στην τελευταία σκάλα. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ελάχιστα μαλλιά στο κεφάλι σας, τα οποία θα είναι αρκετά για να καλύψουν τυχόν ουλές ή βαθουλώματα που δεν θέλετε να φαίνονται.

Δεν υπάρχει κακή στιγμή για να το δοκιμάσετε

Δεν υπάρχει κακή στιγμή για να δοκιμάσει κάποιος να ξυρίσει το κεφάλι του. Σίγουρα οι περισσότεροι άντρες το επιλέγουν όταν βλέπουν να σχηματίζεται φαλάκρα ή όταν τα μαλλιά τους αρχίζουν να αραιώνουν, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που το κάνουν επειδή απλά τους αρέσει. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, επισκεφτείτε έναν κομμωτή για να σας πει την γνώμη του και φυσικά να σας βοηθήσει.

Θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι είναι ένα κούρεμα και δεν έχει καμία επίδραση στα τριχοθυλάκια σας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την μονιμότητα του. Είναι απλά τρίχες που θα ξαναμεγαλώσουν!

Αν το κάνετε πρώτη φορά, κάντε το σωστά

Μην μπείτε στον πειρασμό να πάρετε ένα παλιό ξυράφι και να ξυρίσετε το κεφάλι σας, καθώς όλα τα ξυρισμένα κεφάλια δεν είναι το ίδιο. Καλό θα είναι την πρώτη φορά να επισκεφτείτε τον μπαρμπέρη σας, ο οποίος θα σας πει αν πρέπει να το ξυρίσετε τελείως ή όχι. Αν πάλι θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, χρησιμοποιείστε πρώτα μια κουρευτική μηχανή για να πάρετε τα περισσότερα μαλλιά και στην συνέχεια χρησιμοποιείστε αφρό και ένα ξυραφάκι για να πάρετε αυτά που δεν μπορούσε η μηχανή.

Συντήρηση

Το ξυρισμένο κεφάλι συνήθως χρειάζεται να συντηρείται 3 με 4 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά σας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας και φυσικά να επενδύσετε καλά ξυραφάκια, τα οποία θα σας επιτρέπουν να ξυρίσετε το κεφάλι σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.


Διαβάστε επίσης: Δες τα 5 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με τα μαλλιά σου

Share.

Comments are closed.