4 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν ξυρίσεις το κεφάλι σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς θεωρούμε ότι το ξυρισμένο κεφάλι σε έναν άνδρα δείχνει πολύ cool! Ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάρει κανείς την απόφαση να ξυρίσει το κεφάλι του – φαλάκρα, τριχόπτωση, λεπτή τρίχα – πιστεύουμε ότι κανένας δεν είναι λάθος και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσει.

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να θυμάστε ότι όταν ξυρίζει κάποιος το κεφάλι του αποκομίζει πολλά οφέλη, όπως λιγότερα προϊόντα για τα μαλλιά και καμία επίσκεψη στον μπαρμπέρη. Αν συμφωνείτε με όλα αυτά, πιθανόν είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε.

Για να σας βοηθήσουμε, παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Θα πρέπει να γνωρίζεις το σχήμα του κεφαλιού σου

Το να γνωρίζεις το σχήμα του κεφαλιού σου παίζει σημαντικό ρόλο αν αποφάσισες να ξυρίσεις τα μαλλιά σου. Έλεγξε αν το κρανίο σου έχει χτυπήματα, ουλές, βαθουλώματα, καθώς όλα αυτά θα είναι εμφανή μόλις φύγουν οι τρίχες. Το σχήμα του προσώπου σου δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αν αποφάσισες να ξυρίσεις το κεφάλι σου, αλλά αν δεν έχεις ένα ωραίο στρογγυλό κεφάλι, θα πρέπει να αισθάνεσαι άνετα με το φυσικό σχήμα του κεφαλιού σου.

Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως, μπορείς να δοκιμάσεις να κουρέψεις τα μαλλιά σου με μια κουρευτική μηχανή στην τελευταία σκάλα. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις ελάχιστα μαλλιά στο κεφάλι σου, τα οποία θα είναι αρκετά για να καλύψουν τυχόν ουλές ή βαθουλώματα που δεν θέλεις να φαίνονται.

Δεν υπάρχει κακή στιγμή για να το δοκιμάσεις

Δεν υπάρχει κακή στιγμή για να δοκιμάσει κάποιος να ξυρίσει το κεφάλι του. Σίγουρα οι περισσότεροι άνδρες το επιλέγουν όταν βλέπουν να σχηματίζεται φαλάκρα ή όταν τα μαλλιά τους αρχίζουν να αραιώνουν, ωστόσο υπάρχουν πολλοί το κάνουν επειδή απλά τους αρέσει.

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι είναι ένα κούρεμα και δεν έχει καμία επίδραση στα τριχοθυλάκια σου, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την μονιμότητα του. Είναι απλά τρίχες που θα ξαναμεγαλώσουν!

Αν το κάνεις πρώτη φορά, κάντο σωστά

Μην μπεις στον πειρασμό να πάρεις ένα παλιό ξυράφι και να ξυρίσεις το κεφάλι σου, καθώς όλα τα ξυρισμένα κεφάλια δεν είναι το ίδιο. Επειδή ωστόσο δεν μπορείς να επισκεφτείς έναν μπαρμπέρη, θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσεις μια κουρευτική μηχανή για να πάρεις τα περισσότερα μαλλιά και στην συνέχεια χρησιμοποίησε αφρό και ένα ξυραφάκι για να πάρεις αυτά που δεν μπορούσε η μηχανή.

Συντήρηση

Το ξυρισμένο κεφάλι συνήθως χρειάζεται να συντηρείται 3 με 4 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά σου. Θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στις κινήσεις σου και φυσικά να επενδύσεις σε καλά ξυραφάκια, τα οποία θα σας επιτρέψουν να ξυρίσεις το κεφάλι σου με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.


Διαβάστε επίσης: 10 εργαλεία για να μην μοιάζεις με “Χόμο Σάπιενς”!

Share.

Comments are closed.