3 βήματα που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την γενειάδα σου στα… καλύτερα της!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποφάσισες να ακολουθήσεις την πλειοψηφία και να αφήσεις γένια αλλά είσαι άσχετος με το σωστό μήκος, την περιποίηση, το στρώσιμο, το κόψιμο και γενικά όλα αυτά που πρέπει να κάνεις για να έχεις το σωστό γένι; Μην ανησυχείς καθόλου, καθώς θα σου δείξουμε τα σωστά βήματα για να διατηρήσεις τη γενειάδα σου στα… καλύτερα της.

Καταρχήν θα πρέπει να θυμάσαι ότι η περιποίηση γενειάδας και η διατήρηση της είναι μία σοβαρή υπόθεση η οποία προϋποθέτει καθημερινή προσπάθεια και, όσο παράλογο και αν σου ακούγεται, επειδή απώτερος σκοπός σου είναι να μεγαλώσει, το τριμάρισμα είναι απαραίτητο, ειδικά κατά τα πρώτα “αμήχανα” στάδια της ανάπτυξης της.

Για να σε βοηθήσουμε να μεγαλώσεις σωστά την γενειάδα σου, αλλά και να δείχνει πάντα περιποιημένη και να μην μοιάζεις σαν τον Τομ Χανκς στον Ναυαγό, παρακάτω σου δίνουμε μερικές συμβουλές σχετικά με το τι εργαλεία θα χρειαστείς, αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είναι πυκνή και λαμπερή.

Καθαριότητα

Το πρώτο βήμα για τη σωστή περιποίηση της γενειάδας σου, είνιαι η καθαριότητα. Πρέπει να γνωρίζεις ότι το μούσι σου πρέπει να καθαρίζεται με ένα ουδέτερο σαπούνι ή καθαριστικό προσώπου, και όχι με αυτό που λούζεις τα μαλλιά σου ή ένα κοινό αφρόλουτρο. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε πιτυρίδα, να δημιουργήσει ψαλίδα στη γενειάδα σου ή να καταστήσει το δέρμα σου ξηρό και ευαίσθητο. Είναι λοιπόν, εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλη προϊόντα περιποίησης γενειάδας.

Ενυδάτωση

Αφήσατε πρώτη φορά γενειάδα, ή έχετε παρατηρήσει ότι η δική σας έχει ανάγκη από φροντίδα; Το λάδι για γένια είναι το προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να είναι πάντα περιποιημένη. Το να κρατήσετε τα πράγματα καθαρά και φρέσκα όλη την ημέρα μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά με τις μακρύτερες γενειάδες που μπορεί να λειτουργήσουν ως παγίδα φαγητού ή αν είστε απο αυτούς που την αγγίζετε και παίζετε μαζί της όλη την μέρα.

Τα οφέλη που θα αποκομίσετε απο την χρήση ενός λαδιού για γένια είναι πολλά, καθώς μαλακώνουν και δαμάζουν τις άγριες τρίχες του προσώπου, καθιστώντας ευκολότερο το styling, ενώ συγχρόνως ενυδατώνoυν την επιδερμίδα και αποτρέπουν τους ερεθισμούς, πράγμα που σημαίνει λιγότερα επεισόδια φαγούρας. Δεν χρειάζεται να έχετε γενειάδα για να αποκομίσετε τα οφέλη, μερικοί χρησιμοποιούν το λάδι ως θεραπεία για να μαλακώσει το δέρμα πριν από το ξύρισμα.

Τριμάρισμα

Εργαλεία κοπής

 • Χτένα ή βούρτσα: για το ξεμπέρδεμα
 • Ξυριστική μηχανή: για το βασικό κόψιμο
 • Ψαλίδι: για τις λεπτομέρειες
 • Λάδι γενειάδας ή ενυδατική κρέμα: για απαλότητα και υγεία

Πώς να τριμάρεις τη γενειάδα σου

 • Χτένισε την: Ντένισε όλες τις τρίχες προς μια κατεύθυνση (συμπεριλαμβανομένου του μουστακιού σου)
 • Χρησιμοποίησε την ξυριστική μηχανή για το κόψιμο: Εάν θέλεις να διατηρήσεις το μήκος που έχει η γενειάδα σου, δοκίμασε την 4η σκάλα. Εάν δεν είσαι βέβαιος για το τι θέλεις, απλά ξεκίνησε με ένα μεγαλύτερο κλιπ και αύξησε τη σκάλα σταδιακά.
 • Καθάρισε τον λαιμό και τα μάγουλα: Χρησιμοποίησε τη μηχανή χωρίς τα προσθετικά μέρη της και καθάρισε το λαιμό και τα μαγουλά, ώστε να δώσει μορφή στη γενειάδα σου.
 • Κόψε σωστά τις τρίχες στο μουστάκι: Χτένισε όλες τις τρίχες προς τα κάτω και κόψε τις στο επιθυμητό μήκος (είτε θέλεις να φαίνεται το χείλος σου, είτε όχι). Στη συνέχεια, χτένισε πάνω από το χείλος και αφαίρεσε τις τρίχες που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη μύτη.
 • Χρησιμοποίησε το ψαλίδι για τις λεπτομέρειες: Καθάρισε την γενειάδα από τις «αδέσποτες» τρίχες και δώσε της ένα φυσικό φινίρισμα.
 • Τελείωσε με ένα λάδι για γένια ή με με μια κρέμα: Θα κρατήσουν τις τρίχες σου υγιείς και θα αποτρέψουν τη ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας.

Πρόσθετες συμβουλές

 • Κόψε τα γένια σου όταν είναι στεγνά: Θα έχεις μια καλύτερη αίσθηση του πώς θα φαίνονται.
 • Επένδυσε σε μια ποιοτική ξυριστική μηχανή: Θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και θα είναι πολύ πιο ανθεκτική.
 • Όταν κόβεις τα γένια στην κάτω πλευρά του προσώπου σου, τέντωσε το δέρμα σου: Βεβαιώσου δηλαδή ότι κόβεις πάνω στην πραγματική επιφάνεια του δέρματος και όχι στο ζάρωμα του.

Διαβάστε επίσης: Δες ποια γένια ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου

Share.

Comments are closed.