“Χαμένοι στη Μετάφραση”: Η Σοφία Κόπολα για το χάσμα ηλικίας μεταξύ των Σκάρλετ Γιόχανσον και Μπιλ Μάρεϊ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ταινία “Χαμένοι στη Μετάφραση” της Σοφία Κόπολα, στην οποία βλέπουμε την ιδιαίτερη σύνδεση δύο μοναχικών ταξιδιωτών (που υποδύονται οι Σκάρλετ Τζοχάνσον και Μπιλ Μάρεϊ), θα μπορούσε εύκολα να είχε αναλωθεί σε συζητήσεις για την διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους χαρακτήρες της, αν έβγαινε στην εποχή του Twitter.

Καθώς πολλοί σινεφίλ χρησιμοποιούν την 20η επέτειο της ταινίας ως δικαιολογία για να την ξαναδούν, ερωτήματα σχετικά με τη ρομαντική σύνδεση στον πυρήνα της εμφανίζονται περιστασιακά. Αλλά, καθώς η Κόπολα κυκλοφορεί την τελευταία της ταινία, “Priscilla”, προσπαθεί να μην σκέφτεται πολύ όλο αυτό.

Σε μια νέα συνέντευξή της στο Rolling Stone, η Κόπολα είπε ότι βλέποντας την ταινία με τα παιδιά της προκάλεσε μια διαφορετική αντίδραση από αυτή που περίμενε. Ενώ η διαφορά ηλικίας μεταξύ του 52χρονου Μάρεϊ και της 17χρονης Τζοχάνσον φάνηκε περίεργη στα παιδιά της, για την ίδια δεν ήταν ένα θέμα που σκεφτόταν σοβαρά κατά τη διάρκεια της ταινίας.

“Την έδειξα στα παιδιά μου πριν από μερικά χρόνια, όταν πηγαίναμε στο Τόκιο και μέναμε στο Park Hyatt, και ήταν η πρώτη φορά που την έβλεπα εδώ και λίγο καιρό, και με ρώτησαν γιατί είναι τόσο νέα κι εκείνος τόσο μεγάλος; Την είχα γυρίσει όταν ήμουν πιο κοντά στην ηλικία της Σκάρλετ και δεν το σκεφτόμουν τόσο πολύ. Αυτό όμως ήταν κάτι που παρατήρησαν περισσότερο.”

Ενώ η Κόπολα είπε ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να διαπραγματευτεί την ηθική μιας ταινίας δεκαετιών, προσέφερε μια σύντομη υπεράσπιση της σχέσης μεταξύ των χαρακτήρων του Μάρεϊ και της Τζοχάνσον.

“Δεν γνωρίζω. Δεν πρόκειται να το σκεφτώ. Απλώς έκανα τη δουλειά μου τη στιγμή που φτιάχτηκε”, είπε για τη διαφορά ηλικίας. “Παρατήρησα ότι το παρακολουθούσα με τα παιδιά μου, επειδή είναι έφηβοι και είπαν, ‘Τι συμβαίνει με αυτό; (σ.σ. για την διαφορά ηλικίας)’. Αλλά ο Μπιλ είναι τόσο αξιαγάπητος και γοητευτικός. Μέρος της ιστορίας είναι για το πώς μπορείτε να έχετε ρομαντικές σχέσεις που δεν είναι σεξουαλικές ή σαρκικές. Μπορείς να κολλάς με ανθρώπους όπου δεν είναι κάτι τέτοιο. Μέρος της ιδέας ήταν ότι μπορείτε να έχετε συνδέσεις όπου δεν μπορείτε να είστε μαζί για διάφορους λόγους επειδή βρίσκεστε σε διαφορετικά σημεία της ζωής”.

Με πληροφορίες από IndieWire


Διαβάστε επίσης: 16 από τις καλύτερες ταινίες των 00’s

Share.

Comments are closed.