Βρέθηκαν ακυκλοφόρητα τραγούδια του Μάρβιν Γκέι που ήταν κρυφά για 40 χρόνια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας θησαυρός ακυκλοφόρητης μουσικής από τον αείμνηστο Μάρβιν Γκέι βρέθηκε στην πόλη Οστάνδη του Βελγίου.

Σύμφωνα με το BBC, η συλλογή που πιστεύεται ότι περιέχει 66 τραγούδια demo διασκορπισμένα σε 30 κασέτες, παρέμεινε κρυφή για περισσότερα από 40 χρόνια. Άνηκε στον μουσικό παραγωγό Τσαρλς Ντουμολίν, στο σπίτι του οποίου έμεινε ο αείμνηστος καλλιτέχνης το 1981 στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον εθισμό του από την κοκαΐνη.

Οι κασέτες έμειναν στην κατοχή της οικογένειας του Ντουμολίν μετά τον θάνατο του το 2019, αλλά τώρα υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με τη νόμιμη ιδιοκτησία των ηχογραφήσεων. Το BBC εξήγησε ότι σύμφωνα με τη βελγική νομοθεσία, ένα αντικείμενο γίνεται ιδιοκτησία ενός ατόμου που το κατέχει μετά από 30 χρόνια, ανεξαρτήτως του τρόπου απόκτησής του. Ωστόσο, η πνευματική ιδιοκτησία δεν εμπίπτει σε αυτόν τον νόμο και επομένως δεν επιτρέπει στην οικογένεια Ντουμολίν να δημοσιεύει το ακυκλοφόρητο υλικό ακόμα κι αν είναι κάτοχος των φυσικών ηχογραφήσεων. Ενώ η οικογένεια Γκέι έχει το δικαίωμα να κυκλοφορήσει ευρέως τη μουσική, δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς τις φυσικές κασέτες.

“[Οι κασέτες] ανήκουν στην [οικογένεια] γιατί είχαν μείνει στο Βέλγιο πριν από 42 χρόνια. Ο Μάρβιν τους τις έδωσε και είπε: ‘Κάντε ό,τι θέλετε με αυτά’ και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Αυτό είναι σημαντικό”, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Άλεξ Τραπενιέρ και πρόσθεσε: “Μπορούμε να ανοίξουμε μία χρονοκάψουλα εδώ και να μοιραστούμε τη μουσική του Μάρβιν με τον κόσμο. Είναι πολύ ξεκάθαρο”.

“Στο τέλος, όταν άκουσα και τις 30 κασέτες, είχα 66 demo με νέα τραγούδια. Μερικά από αυτά είναι πλήρη και μερικά είναι τόσο καλά όσο το ‘Sexual Healing’, επειδή δημιουργήθηκαν την ίδια εποχή. Υπήρχε ένα τραγούδι που όταν το άκουσα για 10 δευτερόλεπτα, διαπίστωσα ότι η μουσική ήταν στο μυαλό μου όλη μέρα, οι λέξεις ήταν στο μυαλό μου όλη μέρα, σαν μια στιγμή πλανητικής ευθυγράμμισης”, ανέφερε ο Τραπενιέρ.


Διαβάστε επίσης: Κόμπι Μπράιαντ: Το δαχτυλίδι του πρωταθλήματος που πήρε το 2000 πωλήθηκε για σχεδόν 1 εκατ. δολάρια

Share.

Comments are closed.