Βγάζουμε το καπέλο στο “αλαζονικό κάθαρμα” που ακούει στο όνομα Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποκάλυψε πρόσφατα ότι έπαιζε τους τελευταίους 6 μήνες στην Serie A και βοήθησε την Μίλαν να κερδίσει το πολυπόθητο Scudetto, χωρίς χιαστό στο αριστερό του γόνατο.

Μπορεί ο 41χρονος Σουηδός σούπερ να θεωρείται από πολλούς ένα αλαζονικό κάθαρμα, υπάρχουν ωστόσο μερικά πράγματα που οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε, όπως το ότι έχει αίσθηση του χιούμορ και (κάπως) αυτογνωσία, ακόμα και όταν αυτοαποκαλείται λιοντάρι με ανθρώπινα ρούχα (ή κάτι τέτοιο), έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και την υποστηρίζει με αξιοσημείωτη επιτυχία, και είναι ένας αληθινός ηγέτης, βοηθώντας τις ομάδες που πηγαίνει να κατακτούν τρόπαια.

Πριν δύο μέρες αποκάλυψε μέσω μίας ανάρτησης στο Instagram το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπιζε από τα τέλη του 2021, το οποίο δεν τον άφηνε να κοιμηθεί, τον ανάγκαζε να παίρνει παυσίπονα κάθε μέρα και του επέτρεψε να προπονηθεί μόλις δέκα φορές με την υπόλοιπη ομάδα της Μίλαν, γιατί απλά ήθελε να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια.

“Τους τελευταίους έξι μήνες έπαιζα χωρίς χιαστό στο αριστερό μου γόνατο. Πρησμένο γόνατο για έξι μήνες. Κατάφερα να προπονηθώ με την ομάδα μόλις δέκα φορές τους προηγούμενους έξι μήνες. Έκανα πάνω από είκοσι ενέσεις σε έξι μήνες. Άδειαζα [από υγρό] το γόνατο μία φορά την εβδομάδα κάθε έξι μήνες. Παυσίπονα κάθε μέρα για έξι μήνες. Μετά βίας κοιμόμουν για έξι μήνες από τον πόνο. Ποτέ δεν υπέφερα τόσο πολύ εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Μετέτρεψα κάτι αδύνατο σε κάτι δυνατό. Στο μυαλό μου είχα μόνο ένα στόχο, να κάνω τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου πρωταθλητές Ιταλίας, επειδή τους το υποσχέθηκα. Σήμερα, έχω νέο χιαστό και ακόμα ένα τρόπαιο”, έγραψε στο Instagram του.

Ένα αξιοσημείωτο μάθημα σκληρότητας από έναν σπουδαίο αθλητή, αλλά όχι ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν νεότεροι αθλητές, αν θέλουν να έχουν μία μακρά και υγιή καριέρα. Ο Ζλάταν, φυσικά, θα είχε μια ομάδα επαγγελματιών παγκόσμιας κλάσης που θα τον βοήθησε και θα τον συμβούλευσε για τους κινδύνους, και προς το παρόν, τουλάχιστον, φαίνεται να τον έχει βοηθήσει.


Διαβάστε επίσης: Δείτε τον λόγο που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θεωρείται “υπεράνθρωπος”!

Share.

Comments are closed.