Βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις σε έναν πόλεμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πόλεμος είναι μια κόλαση. Καταστρέφει ζωές, χώρες, πολιτισμούς, και στιγματίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Εκεί που όλοι πιστεύαμε ότι δεν πρόκειται να τον βιώσουμε έμμεσα ή άμεσα, δυστυχώς, είναι κάτι που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε στον 21ο αιώνα.

Ακόμα και αν δεν βρίσκεστε αυτή την στιγμή σε μια εμπόλεμη ζώνη, καλό θα είναι να γνωριζετε την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε εσείς και οι αγαπημένοι σας να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια μίας σύγκρουσης μικρής κλίμακας, ενός εμφυλίου πολέμου ή ακόμα και ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε περίπτωση πολέμου ή εισβολής το σπίτι σας δεν θα είναι ασφαλές καταφύγιο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μετακινηθείτε άμεσα και να βρείτε άλλο μέρος για να επιβιώσετε. Το μέρος που θα επιλέξετε εξαρτάται από την πρόοδο του πολέμου. Μείνετε ενημερωμένοι για τις μάχες, ώστε να γνωρίζετε ποιες περιοχές είναι πιο ασφαλείς.

Προσπαθήστε να βρείτε περιοχές που δεν αποτελούν πεδία των μαχών. Αυτές μπορεί να είναι αγροτικές περιοχές ή στρατηγικά ασήμαντες πόλεις, επειδή οι μάχες συχνά επικεντρώνονται γύρω από πόλεις και πληθυσμιακά κέντρα. Ενδέχεται να δημιουργηθούν πολιτικά ασφαλείς ζώνες, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να ταξιδέψετε σε αυτές χωρίς να φοβάστε για την ζωή σας.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι θα χρειαστείτε δεξιότητες επιβίωσης στην άγρια ​​φύση για να παραμείνετε ασφαλείς. Μπορεί επίσης να είναι πιο δύσκολο να λάβετε βοήθεια, καθώς οι οργανώσεις αρωγής επικεντρώνονται επίσης στις πόλεις.

Συλλέξτε πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, όπως ορισμένες ΜΚΟ, έμπειρους δημοσιογράφους ή τις αρχές στην περιοχή σας, καθώς είναι απαραίτητο να γνωρίζετε από που μπορείτε να λάβετε προμήθειες ή ιατρική περίθαλψη, αλλά  και πώς να ξεφύγετε από επικίνδυνες καταστάσεις .

Nα θυμάστε ότι κατά την διάρκεια ενός πολέμου, η παραπληροφόρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τακτική για να τρομάξει. Να είστε προσεκτικοί και να μην πιστεύετε πάντα όσα ακούτε από μη επαληθευμένους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από στόμα σε στόμα.

Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για να μάθετε πώς να προστατευτείτε πριν από μια εισβολη. Υπάρχουν ορισμένες παραστρατιωτικές οργανώσεις ή προσωπικό στρατού που μπορούν να σας διδάξουν βασικές δεξιότητες επιβίωσης και μάχης. Εάν δεν θέλετε να μάθετε πώς να πολεμάτε, αυτές οι ομάδες μπορούν επίσης να σας δώσουν συμβουλές επιβίωσης ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζείτε.

Πρέπει να γνωρίζετε ποιες γειτονικές χώρες ανοιχτές στους πρόσφυγες. Η συντριπτική πλειονότητα των χωρών είναι υποχρεωμένες βάσει του διεθνούς δικαίου να δέχονται πρόσφυγες που έχουν εύλογο φόβο ότι μπορεί να σκοτωθούν στη χώρα τους. Το να φτάσετε σε μια χώρα απαλλαγμένη από πόλεμο, σίγουρα θα είναι η πιο ασφαλής οδός. Στην ιδανική περίπτωση, η χώρα καταγωγής σας θα παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ώστε να αποφύγετε την εισβολή. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να οδηγήσετε, να πλεύσετε ή ακόμα και να περπατήσετε μέχρι τα σύνορα.

Όταν διαφύγετε από τη χώρα σας, να έχετε πάντα μαζί σας διαβατήριο ή άλλα έγγραφα ταυτοποίησης. Είναι επίσης συνετό να πάρετε μικρά τιμαλφή που μπορείτε να κρατήσετε κρυμμένα και να ανταλλάξετε με μετρητά ή προμήθειες εάν χρειαστεί. Χωρίς ταυτότητα, άλλες χώρες ενδέχεται να σας εμποδίσουν να εισέλθετε.

Το να έρθετε σε επαφή με φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας που ζουν εκτός της χώρας σας, είναι σίγουρα η καλύτερη εναλλακτική εάν χρειαστεί να φύγετε από την εμπόλεμη ζώνη.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, ωστόσο, πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι.


Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Share.

Comments are closed.