Το Summer House είναι το απόλυτο παραθαλάσσιο σπίτι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με πισίνα στην οροφή και μια σκάλα που οδηγεί κατευθείαν στον ωκεανό, το Summer House είναι το απόλυτο παραθαλάσσιο σπίτι.

Ποιος δεν θα λάτρευε ένα παραθαλάσσιο σπίτι με πισίνα στον τελευταίο όροφο; Η εταιρεία Antireality σκέφτηκε να πάει αυτή την ιδέα ακόμα ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας το Summer House, ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο σπίτι το οποίο διαθέτει έναν φιλικό χώρο διαβίωσης και μια ανεστραμμένη οροφή που χρησιμοποιείται ως πισίνα.

Το πανέμορφο σπίτι είναι χτισμένο σε ένα βραχώδες τοπίο δίπλα στον ωκεανό, και διαθέτει μια σκάλα στην οροφή η οποία οδηγεί κατευθείαν στο νερό της θάλασσας που βρίσκεται απο κάτω, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να βρεθεί από την πισίνα στον ωκεανό και πίσω, όσες φορές επιθυμεί.

Η στάθμη του νερού στην οροφή ελέγχεται μέσω ενός συστήματος αποστράγγισης, όπου σωλήνες στο εσωτερικό των τριών βασικών πυλώνων της κατοικίας, ωθούν το νερό κάτω από το κτίριο μέσα σε έναν αυτοκαθαριζόμενο θάλαμο ηλεκτροδίων. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να μετατρέπουν την οροφή της κατοικίας σε πισίνα ανά πάσα στιγμή.

Εκτός από την οροφή-πισίνα, ένα άλλο μοναδικό στοιχείο της κατοικίας είναι η τριγωνική διάταξη της, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πανοραμική θέα στο γύρω περιβάλλον από τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

“Σκοπός μας ήταν να δημιουργηθεί ένα σπίτι που θα ήταν εντελώς ανοιχτό στο περιβάλλον, το οποίο θα παρείχε τη δυνατότητα σε κάποιον να παρατηρήσει την φύση και να έρθει σε άμεση επαφή μαζί της,” εξηγεί ο βασικός εμπνευστής της ιδέας.

Στο εσωτερικό, το σπίτι των 85 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο και κουζίνα, καθώς και έναν ενιαίο χώρο που χρησιμεύει τόσο ως καθιστικό όσο και ως τραπεζαρία.

Οι τοίχοι της κρεβατοκάμαρας και της κουζίνας μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να σχηματίζουν κλειστά δωμάτια ή να ανοίγουν δημιουργώντας έναν μεγάλο ενιαίο χώρο.

Προς το παρόν, το σπίτι είναι μόνο ένα concept, αλλά με ένα σχέδιο τόσο φοβερό όπως αυτό, μάλλον δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν γίνει πραγματικότητα…


Anti Reality

Share.

Comments are closed.