Το σπίτι που θα θέλαμε να ζήσουμε όταν βγούμε στην σύνταξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας επιτυχημένος συγγραφέας, αφού εργάστηκε για αρκετά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και αποσύρθηκε σε μια ακτή της Νέας Σκωτίας του Καναδά. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δημιούργησε μια φανταστική συλλογή βιβλίων, που σήμαινε ότι χρειαζόταν ένα σπίτι στο οποίο θα μπορούσε να εκθέσει την τεράστια συλλογή του.

Έτσι, η εταιρεία Mackay-Lyons Sweetapple Architects σχεδίασε την παραθαλάσσια κατοικία De Vries, η οποία βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε μια πλαγιά στην Νέα Σκωτία και προσφέρει άπλετη θέα στον Ατλαντικό ωκεανό. Η αφηρημένη μορφή της κατοικίας οφείλεται στην αφαίρεση μεγάλων τμημάτων, με σκοπό την δημιουργία μιας καλυμμένης είσοδου και βεράντας.

Η κατοικία εξωτερικά είναι επενδεδυμένη με λευκές σανίδες, και ενσωματώνεται πολύ όμορφα με το φυσικό τοπίο γύρω της. Στο εσωτερικό της διαθέτει λευκούς τοίχους, ξύλινα δάπεδα και μια τεράστια τζαμαρία μπροστά από το καθιστικό, τα οποία δημιουργούν μια ευάερη και οικεία ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο όμορφα δωμάτια της κατοικίας είναι η βιβλιοθήκη, η οποία χωρίζει το καθιστικό από το κυρίως υπνοδωμάτιο. Είναι γεμάτη με ράφια με βιβλία από το δάπεδο μέχρι την οροφή και πλαισιώνεται από ένα παράθυρο με θέα τη θάλασσα, δημιουργώντας έναν απίστευτο χώρο για να απομονωθεί κάποιος.

Δείτε τις φωτογραφίες της κατοικίας παρακάτω:


mlsarchitects.ca

Share.

Comments are closed.