Το σπάνιο Louis Vuitton Explorer Cabin Trunk σε δημοπρασία απο τον οίκο Christie’s

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν ο ιδανικός σας σύντροφος ταξιδιού είναι ένα μπαούλο μεταφορας από τον καλυτερο κατασκευαστη του είδους, τότε επιλέξτε το Explorer cabin trunk, το οποίο βγαίνει στο σφυρί απο τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο στις 12 Δεκεμβρίου.

Δεδομένου ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα σετ vintage Louis Vuitton monogram βαλίτσες σκληρής όψης για λίγες χιλιάδες λίρες σε δημοπρασία, θα αναρωτιέστε γιατί αυτό το κομψό, αν και κακοποιημένο μπαούλο αλουμινίου από το 1892 εκτιμάται ότι θα έχει τιμή εκκίνησης £50,000 στην επερχόμενη δημοπρασία τσάντας και αξεσουάρ στον οίκο Christie’s που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 12 Δεκεμβρίου.

Λοιπόν, αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο μπαούλο μεταφοράς της Louis Vuitton, και όχι μόνο επειδή δεν διαθέτει το κλασικό μονόγραμμα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κομμάτι που παράχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, ειδικά για την νεοσύστατη ομάδα ερασιτεχνών εξερευνητών που επιθυμούσε να επισκεφθεί την Αφρική και την Ασία, η οποία θα έπρεπε να είναι ιδανικά εξοπλισμένη με ότι καλύτερο όσον αφορά τις αποσκευές ταξιδίου.

Σε σύγκριση με τις κατασκευασμένες απο ρητίνη, ξύλο και καμβά, προηγούμενες αποσκευές της LV (για τις οποίες η μάρκα είχε αποκτήσει αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τις πολυάριθμες καινοτομίες της), η συλλογή Explorer – κατασκευασμένη από ορείχαλκο, ψευδάργυρο ή χαλκό – παρουσίαζε την απόλυτη τεχνολογική τελειότητα που ήταν διαθέσιμη στους κατασκευαστές αποσκευών την εποχή εκείνη. Οι εκδόσεις σε αλουμίνιο, ωστόσο, βρίσκονταν σε μια ξεχωριστή κλάση – λόγω της πολύπλοκης και δαπανηρής διαδικασίας που απαιτούσε η παραγωγή τους.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι μόνο δύο παραδείγματα αυτού του συγκεκριμένου μπαούλου μεταφοράς είναι γνωστό ότι υπάρχουν. Το ένα είναι στο αρχείο της Louis Vuitton, ενώ το άλλο βρίσκεται στην αποθήκη του οίκου Christie’s, μέχρι να έρθει η στιγμή της δημοπρασίας.

Για τον Matthew Rubinger, διευθυντή του τμήματος Handbags & Accessories του οίκου Christie’s, αυτό είναι το είδος που οι ειδικοί ονειρεύονται: “Τα κομμάτια απο ψευδάργυρο, ορείχαλκο και χαλκό βρίσκονται τριγύρω, αλλά η έκδοση αλουμινίου είναι σαν ένας αστικός μύθος, είναι απίστευτα σπάνια, δεν είχα δει ποτέ ένα».

Αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό, λέει ο Rubinger είναι ότι “τότε το αλουμίνιο ήταν σχεδόν παρόμοιο με ένα πολύτιμο μέταλλο, οπότε σκεφτόμουν ότι το να έχει δωθεί σε κάποιον ένα μπαούλο σαν αυτό, ενδεχομένως για να αποθηκεύσει τα κοστούμια του ή τα βιβλία του για ένα ταξίδι στην Αφρική ή την Ασία, είναι καταπληκτικό.”

Ο Rubinger δεν είναι σε θέση να πει ποιος ήταν αυτός, αλλά είναι βέβαιο ότι με το μόνο κομμάτι να βρίσκεται σήμερα πίσω από τα ψηλά τείχη του οίκου Christie’s, η προσφορά είναι πιθανό να φτάσει ψηλά στους σύγχρονους εξερευνητές με εξωτικό γούστο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share.

Comments are closed.