Το Netflix ξεκινά την κατάργηση της κοινής χρήσης κωδικών στις ΗΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εάν μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Netflix με κάποιον που δεν ζει μαζί σας, ετοιμαστείτε να πληρώσετε, ανακοίνωσε η streaming υπηρεσία την Τρίτη σε όλους τους συνδρομητές της στις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή της κατάργησης της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης σε τέσσερις άλλες χώρες νωρίτερα μέσα στο 2023.

“Ο λογαριασμός προορίζεται για χρήση από ένα νοικοκυριό”, λέει το email της εταιρείας που στάλθηκε προς τους συνδρομητές των ΗΠΑ, προτρέποντας τους να αποσυνδέσουν τους λογαριασμούς τους από συσκευές που “δεν θα έπρεπε” να έχουν πρόσβαση σε αυτούς και να ορίσουν μια κύρια τοποθεσία για τον κάθε λογαριασμό.

Οι χρήστες του Netflix που θέλουν να μοιραστούν τον λογαριασμό τους με κάποιον εκτός νοικοκυριού, μπορούν είτε να πληρώσουν 7,99 δολάρια για την προσθήκη ενός νέου προφίλ στην υπάρχουσα συνδρομή, είτε να μεταφέρουν ένα προφίλ τους σε μια νέα συνδρομή για την οποία θα πληρώνει κάποιος άλλος – μια κίνηση η οποία θα επέτρεπε στους χρήστες να διατηρήσουν το ιστορικό παρακολούθησης και την αποθηκευμένη λίστα τους.

Σύμφωνα με το Netflix, η επί πληρωμή κοινή χρήση είναι ευρέως διαθέσιμη αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε όλες τις χώρες.

Ως μέρος της καταστολής του Netflix σε πελάτες που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, η εταιρεία είπε ότι θα αρχίσει να μπλοκάρει συσκευές (μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα) που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν λογαριασμό χωρίς να πληρώνουν. Ωστόσο, τα μέλη του Netflix μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία ενώ ταξιδεύουν μέσω των προσωπικών τους συσκευών ή μέσω σύνδεσης σε νέα τηλεόραση (όπως σε ξενοδοχείο).

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: Netflix: 15 από τις καλύτερες ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή την στιγμή

Share.

Comments are closed.