Το μέρος που συναντιούνται οι πιο ισχυροί άντρες του πλανήτη για να “ξεδώσουν”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάθε καλοκαίρι, οι πιο ισχυροί και πλούσιοι άνδρες του πλανήτη συγκεντρώνονται στην καρδιά του παρθένου δάσους Ρέντγουντ στην Νότια Καλιφόρνια. Είναι τα μέλη της μυστικής λέσχης Bohemian, στην οποία συμμετέχουν εξέχοντες πολιτικοί και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο μέρος του έτους, οι εγκαταστάσεις που είναι διασκορπισμένες στην έκταση των 11.000 στρεμμάτων της λέσχης παραμένουν κλειστές, περιμένοντας την ετήσια κάθοδο των πλούσιων και ισχυρών αντρών. Η ακριβής δραστηριότητα τους μέσα στον δρυμό όπου κατασκηνώνουν για δύο εβδομάδες, είναι τυλιγμένη κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας.

Χτισμένο ως καταφύγιο για τα μέλη της λέσχης, το διαβόητο άλσος Bohemian Grove, θεωρείται ότι είναι το μέρος όπου έχουν συναφθεί σημαντικές πολιτικές και επιχειρηματικές συμφωνίες που καθορίζουν το μέλλον του πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα είναι μια κατασκήνωση στην καρδιά ενός δάσους, όπου οι ισχυροί αυτού του κόσμου έρχονται σε επαφή με την χαμένη παιδικότητα τους, ελεύθεροι να “σπάσουν” όλους τους κανόνες.

Οι συμμετέχοντες, εκτός του ότι είναι όλοι άνδρες – κατα κύριο λόγο λευκοί – έχουν το ίδιο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο. Όλοι οι ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1923 και μετά υπήρξαν μέλη του κλαμπ Bohemian – συμπεριλαμβανομένων των Αϊζενχάουερ, Νίξον και Ρήγκαν, καθώς και μέλη της οικογένειας Μπους.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Οι μόνοι ωστόσο που γνωρίζουν με ακρίβεια το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, είναι τα μέλη της λέσχης. Κι όπως είναι λογικό, δεν μοιράζονται εύκολα τα μυστικά τους.

Επισήμως, οι εκπρόσωποι Τύπου της λέσχης υποστηρίζουν ότι στόχος των μελών της είναι να ξεφεύγουν και να μοιράζονται το κοινό τους πάθος για την ύπαιθρο, τη μουσική και το θέατρο, και ότι δεν υφαίνονται ιστοί και πλεκτάνες στο Grove. Όμως, όλοι οι “συνήθεις ύποπτοι” – o Ντόναλντ Ράμσφελντ, o Χένρι Κίσινγκερ, διευθυντές της C.I.A και εκπρόσωποι εταιριών στρατιωτικού εξοπλισμού όπως η Halliburton, η Lockheed Martin, Northrop Grumman και η Carlyle Group – έχουν βρεθεί εκεί. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Manhattan Project το 1942, που οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης ατομικής βόμβας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειτα για μια αυστηρά ανδρική λέσχη, στην οποία η συμμετοχή και η παρουσία των γυναικών απαγορεύεται, με εξαίρεση τις γυναίκες που εργάζονται εκεί, οι οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαια εχεμύθειας και είναι υποχρεωμένες να εξαφανίζονται από τις εγκαταστάσεις με τη δύση του ηλίου.

Το τι ακριβώς κάνουν τα μέλη της λέσχης στο Bohemian Grove παραμένει άγνωστο, καθώς είναι ορκισμένα σε σιωπή και η είσοδος σε πρόσωπα εκτός της λέσχης είναι αυστηρά απαγορευμένη. Ιδιαίτερα αινιγματικές είναι οι τελετές που πραγματοποιούνται εκεί, με αρκετή δόση μυστικισμού και στοιχεία δανεισμένα από μυστικές εταιρίες, ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας δεν έχουν τελειωμό, με ιστορίες για δρυίδες, αναφορές στην Κου Κλουξ Κλαν και βέβαια σενάρια για επαφές με εξωγήινους.

Κάποιοι έχουν τολμήσει να διαβούν το άβατο και να καταγράψουν ενδιαφέρουσες εικόνες. Ο δημοσιογράφος Philip Weiss, είχε καταφέρει το 1989 να παραμείνει στην κατασκήνωση για επτά ολόκληρες ημέρες, προσποιούμενος το μέλος της, κι επέστρεψε γεμάτος με εικόνες απο “άνδρες με ένα κουτί μπίρα στο χέρι, να κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν: το πιο ένδοξο δείγμα της ελευθερίας που απολαμβάνουν τα μέλη της λέσχης.”

Ο σκηνοθέτης Alex Jones και ο εικονολήπτης του, το καλοκαίρι του 2000 κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο δάσος και να κινηματογραφήσουν μια από τις αλλόκοτες τελετές της λέσχης. Συγκεκριμένα την “Καύση της Φροντίδας”, κατά τη διάρκεια της οποίας, φορώντας ειδικές στολές, τα μέλη βάζουν φωτιά σε ένα ομοίωμα φερέτρου μπροστά στο τεράστιο ξύλινο άγαλμα της κουκουβάγιας που δεσπόζει σε ένα από τα ξέφωτα. Στα σχόλιά του, ο Jones έδωσε ιδιαίτερα σκοτεινές προεκτάσεις στην τελετή, το οπτικό υλικό της οποίας επιβεβαιώθηκε από εκπροσώπους της λέσχης ως προς τη γνησιότητά του, όχι όμως ως προς το μακάβριο των ερμηνειών του σκηνοθέτη: σύμφωνα με τους ομιλητές της λέσχης, η τελετή δεν ήταν πάρα “ένα παραδοσιακό μουσικό δράμα, που γιορτάζει τη φύση και το καλοκαίρι”.

Όταν κάποτε ρωτήθηκε ο πρόεδρος Κλίντον αν είναι μέλος της λέσχης, εκείνος τη χαρακτήρισε ως ενασχόληση για πλούσιους Ρεπουμπλικάνους που τους αρέσει να κυκλοφορούν γυμνοί μέσα στο δάσος. Σύμφωνα ωστόσο με το «Sonoma County Free Press», που έχει αφιερωθεί στην έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες των μελών της λέσχης Bohemian, αυτές περιλαμβάνουν θεατρικά έργα στα οποία τους γυναικείους ρόλους κρατούν άνδρες, αλλά και πολιτικές συζητήσεις που αφορούν δημόσια συμφέροντα.

Οι θεωρείες συνομωσίας συνεχίζονται απτόητες, ενώ κάθε χρόνο ο δρυμός περικυκλώνεται από χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις που πιστεύουν ότι λαμβάνονται εντός του.

Διαβάστε επίσης: 15 εύστοχες ατάκες από πρώην Αμερικανούς προέδρους

Share.

Comments are closed.