Το ξύλινο σπίτι που θα θέλαμε να ζήσουμε όταν θα “βγούμε” στη σύνταξη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Desai Chia Architecture με έδρα τη Νέα Υόρκη, δημιούργησε ένα πανέμορφο ξύλινο καταφύγιο στην Κορνουάλη του Κονέκτικατ, το οποίο ονομάζεται Ledge House, είναι φωλιασμένο σε μια δασώδη πλαγιά της περιοχής και προσφέρει εκπληκτική θέα στον ποταμό Housatonic και τις γύρω κοιλάδες.

Το σπίτι των 223 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε ένα οικόπεδο που καταλαμβάνεται από έναν μεγάλο ογκόλιθο με ακανόνιστη μορφή, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν απο εκατοντάδες χρόνια, όταν οι παγετώνες σχημάτισαν τα Απαλάχια Όρη.

Για να κατασκευάσουν την κατοικία, οι αρχιτέκτονες αφαίρεσαν έναν αχυρώνα που υπήρχε ήδη στο οικόπεδο, αφήνοντας μόνο τα θεμέλια, τα οποία επεκτάθηκαν ώστε να έρθει το σπίτι πιο κοντά στην απότομη πλαγιά. Χρησιμοποιώντας τα θεμέλια που προϋπήρχαν έκαναν οικονομία τόσο σε χρήματα όσο και σε οικοδομικά απόβλητα.

Στο εξωτερικό, η πρόσοψη του σπιτιού είναι επενδυμένη με κέδρο, που σκουραίνει χρησιμοποιώντας την ιαπωνική τεχνική shou sugi ban, και ολοκληρώνεται με μια στέγη αλουμινίου. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, διαθέτει μεγάλα παράθυρα και γυάλινες πόρτες που εκτείνονται κάτα μήκος της κατοικίας και από τις δύο πλέυρες, και μια μεγάλη ξύλινη βεράντα με θέα το γύρω ορεινό τοπίο.

Στο εσωτερικό η κατοικία διαθέτει τρία υπνοδωμάτια – ένα κυρίως και δύο μικρότερα – έναν ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει το σαλόνι, την κουζίνα και την τραπεζαρία, δάπεδα από ανοιχτόχρωμο ξύλο, λεύκους τοίχους και θολωτές οροφές που κάνουν τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του Ledge House παρακάτω:

Photos: Paul Warchol


Διαβάστε επίσης: Η Aston Martin δημιούργησε την κατοικία των ονείρων μας!

Share.

Comments are closed.