Το καλύτερο σπίτι του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το House Lessans, είναι ένα ονειρεμένο σπίτι από το αρχιτεκτονικό στούντιο McGonigle McGrath με έδρα το Μπέλφαστ, το οποίο κέρδισε το βραβείο του καλύτερου σπιτιού στο Ηνωμένο Βασιλείο για το 2019 από το Royal Institute of British Architects (RIBA).

Η κατοικία είναι τοποθετημένη σε ένα παλιό αγρόκτημα στην κομητεία Ντάουν νοτιοανατολικά της Βόρειας Ιρλανδίας, και δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ενός ζευγαριού συνταξιούχων, τα παιδιά των οποίων έχουν φύγει από το σπίτι αλλά τους επισκέπτονται συχνά και μένουν μαζί τους.

Το σπίτι απότελείται από δύο όγκους από σκυρόδεμα και διαθέτει κεκλιμένες στέγες τιτανιούχου ψευδαργύρου. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν εσκεμμένα φθηνά υλικά για την κατασκευή του σπιτιού, όπως τσιμεντογωνίες, με αποτέλεσμα το σπίτι να κοστίσει συνολικά 335.000 λίρες, δηλαδή περίπου 1.425 λίρες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο πρώτος όγκος της κατοικίας διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, ενώ στον δεύτερο υπάρχουν οι κοινόχρηστοι χώροι, στους οποίους περιλαμβάνεται και ένα καθιστικό διπλού ύψους.

Το House Lessans αποδεικνύει ότι ακόμα και με έναν περιορισμένο προϋπολογισμο, η δημιουργία μιας κατοικίας από έναν ταλαντούχο αρχιτέκτονα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Share.

Comments are closed.