Το “Dune 2” έκανε ένα πανίσχυρο ντεμπούτο 81,5 εκατ. δολαρίων στο box office

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το “Dune: Part Two” έκανε το ντεμπούτο του στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή των box office charts.

Το σίκουελ του σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ συγκέντρωσε 81,5 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office, ξεπερνώντας τον προκάτοχο του και φέρνοντας ένα δυνατό τράνταγμα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ταινία έχει εισπράξει 178,5 εκατομμύρια δολάρια. Είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα του χρόνου, και μάλιστα ξεπέρασε σε έσοδα το ντεμπούτο του “The Eras Tour” της Τέιλορ Σουίφτ (93 εκατομμύρια δολάρια).

“Αυτό ακριβώς χρειαζόταν το box office και είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι θα μπορούσε να προβλέψει ο καθένας μας”, είπε ο Τζεφ Γκολντστάιν, πρόεδρος εγχώριας διανομής της Warner Bros. Pictures. “Αυτό είναι άκρως αληθές, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, που είναι ένα μη προσοδοφόρο είδος. Και κερδίσαμε 178,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, κάτι που είναι αρκετά εμψυχωτικό”.

Ο Γκολνστάιν είπε επίσης ότι η απήχηση του “Dune: Part Two” σε μεγαλύτερες οθόνες αποτελεί καλό οιωνό για τη διατήρηση της δύναμης της ταινίας, καθώς το κοινό είναι πρόθυμο να την παρακολουθήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

“Αυτό είναι ένα εξαιρετικό άνοιγμα για ένα [σίκουελ] επιστημονικής φαντασίας”, είπε ο Ντέιβιντ Γκρος της εταιρείας Franchise Entertainment Research.

Η σύνοψη του Dune 2 αναφέρει τα εξής:

“Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος – καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος – ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.”


Διαβάστε επίσης: Οι ταινίες τρόμου που πρέπει να δεις σύμφωνα με 10 διάσημους σκηνοθέτες

Share.

Comments are closed.