Το Casa Topo είναι μια διαφορετική κατοικία στο Περού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για να μην αποσπάσει την προσοχή από το τοπίο του Περού, το Casa Topo σχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει ελάχιστη επίδραση στο γύρω περιβάλλον.

Το χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού είναι τοποθετημένο στην πλαγιά ενός λόφου με την πέτρινη πρόσοψή του να ανακατεύεται με το ορεινό φόντο. Περιλαμβάνει τους κύριους χώρους διαβίωσης και συρόμενες γυάλινες πόρτες οι οποίες μετατρέπουν το δωμάτιο σε υπαίθριο χώρο που καταλήγει στην εξωτερική βεράντα. Επάνω του βρίσκεται ένα μεγάλο ξύλινο κουτί που στεγάζει τα υπνοδωμάτια. Παρόλο που φαίνεται να είναι εντελώς αδιαφανές, τα από το δάπεδο μέχρι την οροφή παράθυρα καμουφλάρονται με έναν εξαιρετικό τρόπο, ενώ παράλληλα προσφέρουν απέραντη θέα στη λιμνοθάλασσα και το ρέμα απο τα υπνοδωμάτια του δεύτερου ορόφου.

Share.

Comments are closed.