Το ακίνητο που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της Gucci στο Λονδίνο πωλείται 66,6 εκατ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ακίνητο που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της Gucci στο Λονδίνο, διατίθεται προς πώληση για 66,6 εκατομμύρια δολάρια ή για μίσθωση 40.000 λίρες (περίπου 48.400 δολάρια) την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το αριστοκρατικό ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην Grafton Street της αποκλειστικής γειτονιάς Mayfair της πόλης, χρονολογείται από το 1769 και κάποια στιγμή ήταν η κατοικία του Λόρδου Brougham, ενός Βρετανού πολιτικού του 19ου αιώνα που έγινε Λόρδος Ύπατος Καγκελάριος το 1830. Έχει υποστεί αρκετές ανακαινίσεις και σύμφωνα με την καταχώρηση της πώλησης διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια, πισίνα, ωδείο, γυμναστήριο και κινηματογράφο μεταξύ άλλων.

Beauchamp Estates

Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα σερ Ρόμπερτ Τέιλορ σε νεοκλασικό στιλ – σκεφτείτε οροφές από φύλλα χρυσού, γεωργιανά τζάκια και μαρμάρινες επενδύσεις – και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, και τέσσερις επιπλέον ορόφους.

Ο οίκος Gucci αγόρασε το ακίνητο το 1998, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή από τον Tom Ford. Η απόφαση να μεταφερθούν τα κεντρικά γραφεία του ιταλικού οίκου μόδας από το Μιλάνο στο Λονδίνο, προήλθε από την Invescorp, η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μπαχρέιν που εξαγόρασε τον πολυτελή οίκο το 1994. Η εταιρεία ήθελε να απομακρύνει το εμπορικό σήμα από τη δολοφονία του Maurizio Gucci από την πρώην σύζυγο του το 1995, και έτσι, προσπαθώντας να ξεκινήσει εκ νέου, έκανε το ακίνητο στο Λονδίνο νέα έδρα της εταιρείας και το υπέβαλε σε ανακαίνιση 24 μηνών.

Beauchamp Estates

Σήμερα, αυτό που ήταν η κύρια αίθουσα συνεδριάσεων και η αίθουσα συνεδριάσεων του Gucci, είναι η τραπεζαρία στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος κάποτε χρησίμευαν ως γραφεία για την ομάδα δημοσίων σχέσεων, το τμήμα πληροφορικής και το λοιπό προσωπικό του οίκου, ενώ ο τέταρτος όροφος ήταν ο χώρος εργασίας του πρώην CEO της Gucci, Domenico De Sole.

Beauchamp Estates

Το αν οι επόμενοι κάτοικοι του πολυτελούς αυτού ακινήτου θα προσθέσουν ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία του, είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Θα πληρώσουν πολύ περισσότερα για απ’ ό,τι ο Λόρδος Brougham.

Beauchamp Estates

Beauchamp Estates

Beauchamp Estates

Beauchamp Estates

Beauchamp Estates


Διαβάστε επίσης: Δείτε πως μπορείτε να περάσετε μια χλιδάτη βραδιά στο σπίτι των Gucci

Share.

Comments are closed.