Τα χόμπι που έχουν 6 επιτυχημένοι και ισχυροί άντρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είναι αρκετά περιέργο ότι μερικοί από τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους άντρες του πλανήτη, των οποίων η περιουσία ξεπερνά τον εγχώριο πλούτο πολλών χωρών, έχουν χρόνο για χόμπι.

Οι περισσότεροι από εμάς ίσα που βρίσκουμε χρόνο να πάμε γυμναστήριο ή να πιούμε καμία μπύρα με τα φιλαράκια μας, ωστόσο οι παρακάτω γνωστοί επιχειρηματίες αποδεικνύουν πως τα χρήματα φέρνουν και ελεύθερο χρόνο, τον οποίο ξοδεύουν με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί.

Δείτε λοιπόν παρακάτω πως ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους ο Μπιλ Γκέιτς, ο Γουόρεν Μπάφετ και άλλοι 4 διάσημοι επιχειρηματίες.

Μπιλ Γκέιτς

© Jamie McCarthy / Getty Images / Ideal Image

Ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού παγκοσμίως – της Microsoft, λατρεύει να παίζει μπριτζ, ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με τράπουλα στον κόσμο, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων. Μάλιστα έχει βρεθεί αρκετές φορές στο ίδιο τραπέζι και με τον επίσης δισεκατομμυριούχο, Γουόρεν Μπάφετ. “Ελπίζω περισσότεροι άνθρωποι να μπορέσουν να καταλάβουν πόσο διασκεδαστικό παιχνίδι είναι το μπριτζ και να προσπαθήσουν να το παίξουν, επειδή είναι πραγματικά καταπληκτικό”, είχε δηλώσει ο Μπιλ Γκέιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Online Μπριτζ το 2016.

Γουόρεν Μπάφετ

Όταν δεν παίζει μπριτζ με τον Μπιλ Γκέιτς, ο Αμερικανός μεγιστάνας, επενδυτής και φιλάνθρωπος διαβάζει πολλά βιβλία και παίζει γιουκαλίλι, ένα μουσικό όργανο το οποίο αγόρασε αρχικά για να γοητεύσει ένα κορίτσι όταν ήταν στο κολέγιο. Δεν είναι λίγες φορές μάλιστα που έχει παίξει γιουκαλίλι σε φιλανθρωπικές δράσεις και ιδιωτικά πάρτι, μαγεύοντας τους παρευρισκομένους.

Ρίτσαρντ Μπράνσον

© Getty Images Entertainment / Getty Images / Ideal Image

“Πιστεύω ότι το σκάκι είναι το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο”, έχει δηλώσει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον. “Μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να συνδυάσω την συγκίνηση της ανάληψης ενός ρίσκου και τον σχεδιασμού μιας στρατηγικής με ένα φλιτζάνι τσάι και μια ωραία συζήτηση με έναν φίλο”. Ο διάσημος επιχειρηματίας θεωρεί ότι το χόμπι του έχει πολλά κοινά με την επαγγελματική του ζωή, λέγοντας: “Μια επιχείρηση είναι σαν μια παρτίδα σκάκι: πρέπει να κάνεις στρατηγικές κινήσεις και να μαθαίνεις γρήγορα από τα λάθη σου.”

Ντέιβιντ Σόλομον

©Jeff Kravitz / Getty Images / Ideal Image

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Goldman Sachs, μιας από τις ισχυρότερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, μπορεί να περνά τις ημέρες του κάνοντας διαπραγματεύσεις, όμως τα βράδια έχει ένα ασυνήθιστο χόμπι, είναι DJ και μάλιστα έχει το ψευδώνυμο D-Sol. Ο αντισυμβατικός τραπεζίτης παίζει μουσική σε πολυτελή κλαμπ σε όλον τον κόσμο, ενώ συχνά κάνει αναρτήσεις στο Instagram με τις νυχτερινές μουσικές περιπέτειες του.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

© Getty Images News / Getty Images / Ideal Image

Μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ κυνηγάει αγριόχοιρους με τόξο και βέλη. Για ένα διάστημα μάλιστα είχε πει πως θέλει να τρέφεται αποκλειστικά με κρέας ζώων που είχε σκοτώσει ο ίδιος – έναν στόχο που εγκατέλειψε σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο λόγος για τον οποίο αγαπά ιδιαίτερα το κυνήγι είναι ότι, εκτός από το γεγονός ότι τον “βγάζει” από το γραφείο, τον βοηθά να κάνει υπομονή και να ετσιάζει σε έναν στόχο.

Λάρι Έλισον

© Phillip Faraone / Getty Images / Ideal Image

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, έχει πάθος με την ιστιοπλοΐα και κατεβαίνει ακόμα και σε αγώνες. “Δεν καπνίζω, αλλά κάνω ιστιοπλοΐα”, συνηθίζει να αστειεύεται.


Διαβάστε επίσης: Τα 5 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι δισεκατομμυριούχοι

Share.

Comments are closed.