Τα σπίτια των απαιτητικών αστέρων του Χόλιγουντ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολλά περισσότερα από ένα απλό βιβλίο για την αρχιτεκτονική ή το όνειρο των διασημοτήτων που έγινε πραγματικότητα, το Hollywood Modern: Houses of the Stars, το οποίο δημοσιεύθηκε από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli και διατίθεται στο Amazon, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία για το design.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Michael Stern και Alan Hess, εξερευνούν το πάθος των διασημοτήτων για τον σχεδιασμό, το οποίο εκδηλώθηκε στην κατασκευή και την διακόσμηση των ιδιωτικών τους κατοικιών.

Steve McQueen Residence Courtesy Rizzoli

Από τον Τσάρλτον Ίστον στον Φρανκ Σινάτρα και από τον Στιβ ΜακΚουήν στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, οι συγγραφείς έχουν αποκαλύψει μερικές πανέμορφες κατοικίες διασημοτήτων, οι οποίες δεν είχαν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας.

Frank Sinatra Residence Courtesy Rizzoli

Το βιβλίο παρουσιάζει 25 σπίτια σχεδιασμένα από σπουδαίους αρχιτέκτονες για διάσημους πελάτες τους στην Νότια Καλιφόρνια, δίνοντας μια “οικεία περιήγηση” στους χώρους τους, πολλοί από τους οποίους έχουν διατηρηθεί τέλεια από τους νέους ιδιοκτήτες, ενώ πολλές απο αυτές τις κατοικίες ανήκουν ακόμα στους αστέρες ή τις οικογένειες τους.

Gary Cooper Residence Courtesy Rizzoli

Οι όμορφες φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα στο Hollywood Modern, προέρχονται από διάφορους γνωστούς φωτογραφικούς φακούς, όπως του Slim Aarons, του Richard Avedon, του Julius Shulman και του Tim Street-Porter.

Charlton Heston House Courtesy Rizzoli

Το βιβλίο ξεκινάει με τη δεκαετία του 1930, συνεχίζει στην χρυσή εποχή του Mid-Century Modern στυλ που ξεκίνησε την δεκαετία του ’40 με αποκορύφωμα την δεκαετία του ’50, και φτάνει μέχρι σήμερα.

Charlton Heston Courtesy Rizzoli

Ένα από τα πιο όμορφα σπίτια είναι το Coldwater Coldwater, το αριστούργημα που σχεδιάστηκε από τον Τσάρλτον Ίστον το 1959 από τον αρχιτέκτονα William S. Beckett, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε από την οικογένεια Ίστον και είναι ένα μνημείο στο ανδροπρεπές Mid-Century Modern στυλ.

Έτσι, αν ψάχνετε για ένα δώρο αυτή την εορταστική σεζόν – για τον εαυτό σας ή για κάποιον αγαπημένο σας – προσθέστε αυτό το πανέμορφο coffee table στο καλάθι σας χωρίς καθυστέρηση.


Διαβάστε επίσης: 6 παριζιάνικα διαμερίσματα στα οποία θα ήθελες να ζεις

Share.

Comments are closed.