Ένας από τους πιο διάσημους ποδηλάτες παγκοσμίως, ήταν ο Ιταλός Αλφρέντο Μπίντα, ο οποίος αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής σε δημόσιο δρόμο τρεις φορές και κέρδισε πέντε φορές τον Γύρο της Ιταλίας (1925, 1927, 1928, 1929, 1933). Προς τιμήν αυτού του σπουδαίου αθλητή και ενός από τους καλύτερους ποδηλάτες όλων των εποχών, γεννήθηκαν τα ξύλινα ποδήλατα Alfredo.

Όλα τα ξύλινα ποδήλατα Alfredo κατασκευάζονται χειροποίητα στο Cittiglio, τη γενέτειρα του Μπίντα, από τρεις γενιές ξυλουργών με εμπειρία 50 ετών, οι οποίοι να αναφέρουν ότι δεν χρησιμοποιούν κανένα αυτόματο μηχάνημα, καθώς σέβονται πλήρως τους χρόνους που απαιτεί αυτό το αρχαίο υλικό.

Τόσο το N27 Comfort, όσο και το N27 Gran Turismo που βλέπετε παρακάτω, εμπνεύστηκαν από τις νίκες του Μπίντα στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Διαθέτουν σκελετό από ξύλο υψηλής ποιότητας, πλήρως αδιαβροχοποιημένο, που είναι μια ελαφρύτερη επιλογή από το παραδοσιακό ατσάλι και βοηθά στην απάλυνση των κραδασμών, καθώς απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Τα ποδήλατα Alfredo έχουν εγγύηση εφ’όρου ζωής και σύμφωνα με την εταιρεία είναι μοναδικά έργα τέχνης που προορίζονται να παραδοθούν στις επομενες γενιές.

Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αυτών των ποδηλάτων θα κατασκευαστεί – γιατί η δημιουργία ενός είναι μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.

Δείτε μερικές φωτογραφίες παρακάτω:

Διαβάστε επίσης: Το Mate X είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο που θες!