Συνελήφθη για απάτη 1 δισ. ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Guo Wenghui

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Guo Wengui, ο αυτοεξόριστος Κινέζος δισεκατομμυριούχος που είχε δεσμούς με πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη με την κατηγορία ομοσπονδιακής απάτης.

Σύμφωνα με το CNN, ο επιχειρηματίας κατηγορείται για ενορχήστρωση απάτης άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης λέει ότι ο Wengui -γνωστός και ως “Ho Wan Kwok”, “Miles Kwok”, “Brother Seven” και “The Principal” – εξαπάτησε διαδικτυακούς ακόλουθους να επενδύσουν σε διάφορες εταιρείες “υποσχόμενος μεγάλες οικονομικές αποδόσεις και άλλα οφέλη”.

Αυτός και ο φερόμενος συνεργάτης του, Kin Ming Je, χρησιμοποίησαν την παρουσία του Wengui στο διαδίκτυο για να προωθήσουν τις δόλιες προσφορές, και αυτή την στιγμή κατηγορούνται για απάτη μέσω εμβασμάτων, χρηματιστηριακή απάτη, τραπεζική απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι ομοσπονδιακές αρχές λένε ότι ο Wengui και ο Je — ένας 56χρονος κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου και του Χονγκ Κονγκ — χρησιμοποίησαν τα χρήματα των επενδυτών για να χρηματοδοτήσουν τον πλούσιο τρόπο ζωής τους από το 2018 έως τον Μάρτιο του 2023. Ο Guo φέρεται να χρησιμοποίησε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω της εταιρείας του GTV Media και άλλων, προκειμένου να αγοράσει μια τεράστια έπαυλη στο New Jersey, ένα γιοτ 37 εκατομμυρίων δολαρίων, μια Ferrari 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, μια Bugatti 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα πιάνο αξίας 140.000 δολαρίων και δύο στρώματα των 36.000 δολαρίων που φέρεται να ήταν κατασκευασμένα από τρίχες αλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές κατάσχεσαν 634 εκατομμύρια δολάρια ως φερόμενα παράνομα έσοδα από την απάτη, μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης μιας δέσμευσης 389 εκατ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο από τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονταν με τον Guo στη Silvergate Capital, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που επικεντρώθηκε στα κρυπτονομίσματα και πτώχευσε την περασμένη εβδομάδα εν μέσω σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας.


Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο ανόητοι εγκληματίες όλων των εποχών! – Πιάστηκαν για γελοίους λόγους

Share.

Comments are closed.