Στο “σφυρί” τα sneakers της Nike που σε… ταξιδεύουν στο μέλλον!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν τα τελευταία 32 χρόνια ονειρευόσασταν να αποκτήσετε τα φουρτουριστικά sneakers που φορούσε ο Μάρτι Μακ Φλάι στο δεύτερο μέρος της τριλογίας “Επιστροφή στο Μέλλον”, είστε ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς ένα αντίγραφό του Nike Mag πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσω του οίκου Sotheby’s αργότερα αυτό τον μήνα.

Τα εξαιρετικά σπάνια sneakers που φορούσε ο ηθοποιός Μάικλ Τζ. Φοξ θα είναι διαθέσιμα στην δημοπρασία “The Future is Back”. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν, εκτός από τον μοναδικό τους σχεδιασμό, είναι ότι διαθέτουν την υπογραφή του ίδιου του Φοξ.

Sotheby’s

Τα sneakers έκαναν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά στην ταινία “Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ” του 1989, στην οποία ο Μάρτι ΜακΦλάι ταξιδεύει στο μέλλον, συγκεκριμένα στο 2015, φορώντας ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια της Nike με κορδόνια που δένονται μόνα τους. Για αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας, sneakerheads και σινεφίλ παρακαλούσαν τη Nike να κυκλοφορήσει αυτά τα εμβληματικά παπούτσια, κάτι που έγινε τελικά το 2011.

Η Nike συνεργάστηκε με τον Μάικλ Τζ. Φοξ για την δημιουργία 1.500 ζευγαριών, τα οποία δημοπρατήθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό στο eBay. Η πώληση συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 10 ημέρες, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ίδρυμα Michael J. Fox για την έρευνα κατά του Πάρκινσον. Η περιορισμένη έκδοση έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία, που η Nike κυκλοφόρησε ξανά τα Mags το 2016 και μια άλλη επανασχεδιασμένη έκδοση, που ονομάστηκε Adapt BB Mag, το 2019.

Sotheby’s

Το ζευγάρι που πρόκειται να δημοπρατηθεί είναι από την πρώτη κυκλοφορία και σύμφωνα με το Sotheby’s ανήκει σε έναν σημαντικό αμερικανό συλλέκτη. Το μέγεθος τους είναι 46 και διαθέτουν τον ίδιο σχεδιασμό με τα πρωτότυπα, το σύστημα αυτόματου δεσίματος κορδονιών και φυσικά την υπογραφή του Φοξ.

Ο οίκος αναμένει ότι τα παπούτσια θα πουληθούν μεταξύ 30.000 και 50.000 δολαρίων όταν ολοκληρωθεί η διαδικτυακή δημοπρασία στις 23 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε επίσης: 5 sneakers που εκτός από κακάσχημα κοστίζουν και μια μικρή περιουσία!

Share.

Comments are closed.