Στο “σφυρί” τα πρώτα Air Jordan – Αναμένεται να φτάσουν τα 150.000 δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον τελευταίο καιρό σχεδόν όλος ο πλανήτης ασχολείται με το “The Last Dance”, και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή. Η δημοσιότητα που έχει λάβει το ντοκιμαντέρ, προφανώς ενίσχυσε την δημοφιλία του Τζόρνταν, ωστόσο πρόσθεσε μεγάλη αξία σε πράγματα που σχετίζονται μαζί του.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι τα Air Jordan 1, που σχεδιάστηκαν από την Nike για τον Μάικλ Τζόρνταν το 1985, και ήταν τα πρώτα παπούτσια που φορέθηκαν από τον αθλητή.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι πλέον διαθέσιμο σε δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby’s, και ανήκει στον συλλέκτη sneakers και ιδρυτή του Shoezeum Sneaker Museum, Τζόρνταν Γκέλερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκθέσει τα sneakers προς το κοινό στο Λας Βέγκας και πολύς κόσμος έσπευσε για να τα δει από κοντά. Ο Γκέλερ μάλιστα δήλωσε πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να τα πουλήσει, και ίσως η τιμη τους ξεπεράσει αυτή του «Moon Shoe», το οποίο ήταν πιο ακριβό sneaker που έχει πουληθεί ποτέ  σε δημοπρασία (437.500 δολάρια).

Sotheby’s

Τα Air Jordan 1, στα χρώματα των Σικάγο Μπουλς – μαύρο, κόκκινο και άσπρο – φέρουν την υπογραφή του Τζόρνταν στο πάνω πλαϊνό μέρος. Όπως τα περισσότερα παπούτσια του θρύλου του NBA, είναι διαφορετικό νούμερο, το ένα είναι 46 και το άλλο 47, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι παπούτσια για τα οποία ο Τζόρνταν έλαβε πρόστιμα των 5.000 δολαρίων, καθώς ο χρωματισμός τους παραβίαζε τους κανόνες του NBA, που όριζαν πως οι παίκτες έπρεπε να φορούν αθλητικά του ίδιου χρώματος της εμφάνισης της ομάδας.

Η δημοπρασία του οίκου θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου και το ποσό που αναμένεται να πωληθούν είναι από 100 έως και 150 χιλιάδες δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα sneakers που φόρεσε ο Σκότι Πίπεν στα παρκέ του NBA

Share.

Comments are closed.