Σου έχουμε μερικά άσχημα νέα αν βλέπεις πορνό στο κινητό σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν είναι κρυφό ότι μια από τις ιστοσελίδες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως είναι το Pornhub, καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η ιστοσελίδα πορνογραφικού υλικού απαρίθμησε 42 δισεκατομμύρια επισκέψεις μόνο για το 2019, που ισοδυναμεί περίπου με 115 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα.

Άρα καταλαβαίνετε ότι το PornHub κατατάσσεται στις πρώτες προτιμήσεις των ενηλίκων, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιστοσελίδες παρόμοιου περιεχομένου έχουν επίσης πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Αυτό ωστόσο που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι οι ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθίσουν κακόβουλα λογισμικά.

Συγκεκριμένα η εταιρία Wandera, που ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας σε κινητές συσκευές, πρόσφατα εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι χρήστες που παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό μέσω ενός smartphone, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κακόβουλα λογισμικά, καθώς τα κινητά, ειδικά αυτά που έχουν λειτουργικό σύστημα Android, δεν έχουν τις ίδιες παραμέτρους ασφαλείας με ένα desktop ή ένα laptop.

Η εταιρεία διεξήγαγε επίσης μια έρευνα σχετικά με την βιομηχανία πορνό στο διαδίκτυο και διαπίστωσε ότι 40 από τους 50 κορυφαίους ιστότοπους για ενήλικες, ήταν ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι oι χρήστες που τους επισκέπτονται από το κινητό τους είναι ευκολότεροι στόχοι για τους hackers.

Πόσοι όμως είναι οι άνθρωποι που παρακολουθούν πορνό στο smartphone τους;

Η Wandera μελέτησε 100.000 επαγγελματικά κινητά τηλέφωνα σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσε ότι 350 άτομα χρησιμοποιούν τις επαγγελματικές του συσκευές για να βλέπουν πορνό, με τους περισσότερους να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες αυτές κυρίως την Παρασκευή.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει προσέχετε που κάνετε κλικ με το κινητό σας,  γιατί δεν είστε τόσο ασφαλείς όσο νομίζετε…


Διαβάστε επίσης: Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Pornhub για το 2019

Share.

Comments are closed.