Toν Δεκέμβριο του 2018 οι BPN Architects ολοκλήρωσαν την κατασκευή ενός εντυπωσιακού σπιτιού, το οποίο ονομάζεται Ghost House και βρίσκεται στο Γουόργουικσαϊρ της Αγγλίας. Από τότε το σπίτι έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη, καθώς κέρδισε το διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής RIBA το 2019, ενώ επιλέχθηκε να εμφανιστεί σε μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής του Σικάγο, ως το σπίτι που βοηθά στον επαναπροσδιορισμό της αρχιτεκτονικής του 21ο αιώνα.

Η σύγχρονη κατοικία, η οποία είναι επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από το έργο του αρχιτέκτονα Tadao Ando, αυτή την στιγμή διατίθεται προς πώληση μέσω του Savills, και η τιμή του ανέρχεται σε 2,5 εκατ. λίρες. Το σπίτι “βυθίζεται” εν μέρει στο έδαφος και διαθέτει παράθυρα από το δάπεδο έως την οροφή που έρχονται σε αντίθεση με την κατά τα άλλα αυστηρή κατασκευή από σκυρόδεμα.

Την νύχτα, ο φωτισμός του επάνω ορόφου αντανακλά στις πισίνες από μαύρο χρώμα που βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους, κάνοντας το σπίτι ακόμα πιο επιβλητικό και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το όνομα του. Ανάμεσα στις δύο πισίνες υπάρχει ένας διάδρομος που οδηγεί σε μια σκάλα από μπετόν, η οποία με την σειρά της οδηγεί στην κεντρική είσοδο του σπιτιού.

Στο εσωτερικό η κατοικία των 511 τετραγωνικών μέτρων, η οποία αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια, διαθέτει μια κομψή και μινιμαλιστική διακόσμηση, ενώ το μεγάλο ύψος των ταβανιών δίνει μια εκπληκτική αίσθηση χώρου και ελευθερίας.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του εκπληκτικού αυτού ακινήτου παρακάτω:

Διαβάστε επίσης: The Summit House: Ένα απίστευτο ορεινό καταφύγιο αξίας 25 εκατ. δολαρίων!