Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα σπίτια στον κόσμο – Κοστίζει 8,9 εκατ. δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η τελευταία κατοικία που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ, η οποία είναι γνωστή και ως “The Circular Sun House”, κυκλοφόρησε στην αγορά για 8.950.000 δολάρια.

Η 287 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στο Φοίνιξ της Αριζόνα και είναι το τελευταίο σχέδιο που ολοκληρώθηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα πριν από το θάνατό του. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα ύστερου ύφους του Λόιντ και ολοκληρώθηκε το 1967 – οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του αρχιτέκτονα – από τον μαθητευόμενό του, Τζον Ράτενμπερι.

Courtesy Of Zillow

Ο Ράτενμπερι είπε για το σχέδιο:

“Αφού μελέτησε τον τοπογραφικό χάρτη, ο Ράιτ τον άφησε στην άκρη για λίγο και εργάστηκε σε άλλα έργα. Πάντα άφηνε μια ιδέα να καρποφορήσει πριν αντικατοπτρίσει στο χαρτί. Το επόμενο πρωί έκανε γρήγορα ένα σχέδιο στον χάρτη. Με μια πανοραμική θέα στο μυαλό, και λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα του φυσικού οροπεδίου, σχεδίασε δύο αλληλοκαλυπτόμενους κύκλους. Μετά από λίγο, ο Ράιτ σηκώθηκε από το γραφείο του και βγήκε από το στούντιο. Δεν επέστρεψε ποτέ.”

Courtesy Of Zillow

Σχεδιάστηκε λίγο πριν από τον διαγωνισμό για το Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης, και αναδεικνύει την εξερεύνηση διαφορετικών γεωμετρικών σχημάτων από τον Ράιτ. Η δομή αποτελείται από αλληλεπικαλυπτόμενους κύκλους και είναι τοποθετημένη στην πλαγιά του λόφου Palm Canyon με θέα τους κάκτους και τους θάμνους γύρω από το πιο διάσημο φαράγγι του κόσμου, το Γκραντ Κάνυον.

Courtesy Of Zillow

Το σπίτι διαθέτει ανοιχτή διαρρύθμιση και αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, μία βιβλιοθήκη και ένα γραφείο στον δεύτερο όροφο με θέα 360 μοιρών. Η κουζίνα του διαθέτει πάγκους από ανοξείδωτο χάλυβα, τα πατώματα του είναι κατασκευασμένα από σχιστόλιθο και τα μπάνια του από μάρμαρο. Εντύπωση προκαλούν σε κάποιον τα χειροποίητα έπιπλα από μαόνι, αλλά και τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με θέα το φαράγγι.

Courtesy Of Zillow

Οι εξωτερικοί χώροι είναι εύκολα προσβάσιμοι από σχεδόν κάθε δωμάτιο, καθώς το σπίτι διαθέτει πολυάριθμες βεράντες, συμπεριλαμβανομένου μιας που διαθέτει μια πισίνα σε σχήμα ημισελήνου.

Courtesy Of Zillow

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη κατοικία και αποτελεί παράδειγμα του τρόπο με τον οποίο ο Ράιτ δημιουργούσε σπίτια που γίνονται ένα με το γύρω περιβάλλον.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες του “The Circular Sun House” παρακάτω:

Courtesy Of Zillow

Courtesy Of Zillow

Courtesy Of Zillow


Διαβάστε επίσης: Μέσα στο πιο διάσημο σπίτι στον κόσμο!

Share.

Comments are closed.