Ποσό-ρεκόρ ξόδεψε το Netflix για να αποκτήσει την νέα ταινία του Κρίστιαν Μπέιλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Netflix είναι γνωστό ότι βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να επεκτείνει την συλλογή ταινιών του, κάτι που αποδεικνύει και ο “Ιρλανδός” του Μάρτιν Σκορτσέζε, όπου ο γίγαντας συνεχούς ροής έπρεπε να καταβάλλει 305 εκατομμύρια δολάρια τόσο για τα δικαιώματα διανομής όσο και για την πραγματική χρηματοδότηση της ταινίας.

Πρόσφατα η πλατφόρμα συνεχούς ξόδεψε ακόμα ένα υπέρογκο πόσο, και συγκεκριμένα 55 εκατ. δολάρια, για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της νέας ταινίας του Κρίστιαν Μπέιλ, “The Pale Blue Eye”, με σκηνοθέτη τον Σκοτ Κούπερ (Crazy Heart, Black Mass). Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για παγκόσμια δικαιώματα ταινίας που βγήκε από την EFM (Ευρωπαϊκή αγορά κινηματογράφου) που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, και σύμφωνα με δημοσιεύματα το Netflix ξεπέρασε κατά πολύ τις προσφορές των ανταγωνιστών του.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που Μπέιλ συνεργάζεται με τον Κούπερ, ο οποίος λέγεται ότι ήθελε να κάνει αυτή την ταινία πάνω από μια δεκαετία. Η ταινία διαδραματίζεται την δεκαετία του 1830 και σχετίζεται με μια σειρά από δολοφονίες που έλαβαν χώρα στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπέιλ θα υποδυθεί έναν βετεράνο που ερευνά τις δολοφονίες με τη βοήθεια ενός δόκιμου, ο οποίος αργότερα έγινε ο παγκοσμίως γνωστός συγγραφέας, Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Προηγουμένως ο ηθοποιός συνεργάστηκε με τον Κούπερ στις ταινίες “Out of the Furnace” και “Hostiles”. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο, όταν θα έχει ολοκληρώσει ο Μπέιλ τις υποχρεώσεις του με το “Thor: Love and Thunder” και την άτιτλη προς το παρόν νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η τρίτη μεγάλη αγορά που έκανε το Netflix αυτή την εβδομάδα, δεδομένου ότι ξόδεψε 15 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα της δραματικής ταινίας “Operation Mincemeat” με τον Κόλιν Φερθ, και 18 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα του θρίλερ δράσης με τον Λίαμ Νίσον και τον Λόρενς Φίσμπερν, “The Ice Road”.


Διαβάστε επίσης: Κρίστιαν Μπέιλ: Ο «χαμαιλέοντας» του Χόλιγουντ

Share.

Comments are closed.