Πέθανε “ο πιο θλιμμένος ελέφαντας στον κόσμο” μετά από δεκαετίες αιχμαλωσίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μάλι, που είχε χαρακτηριστεί ως “ο πιο θλιμμένος ελέφαντας στον κόσμο”, πέθανε στον ζωολογικό κήπο της Μανίλα μετά από δεκαετίες αιχμαλωσίας.

Ο ελέφαντας που ζούσε σε αιχμαλωσία στον ζωολογικό κήπο της Μανίλα στις Φιλιππίνες, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τους ακτιβιστές ως “ο πιο θλιμμένος ελέφαντας στον κόσμο”, πέθανε σε ηλικία 43 ετών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη. Η Μάλι ήταν ο μοναδικός ελέφαντας της χώρας και η “ατραξιόν” του ζωολογικού κήπου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PETA (@peta)

Η Μάλι έφτασε στον ζωολογικό κήπο σε ηλικία 11 μηνών το 1981 ως δώρο στην πρώην πρώτη κυρία των Φιλιππίνων, Ιμέλντα Μάρκος από την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα. Εκείνη την εποχή, ο ζωολογικός κήπος ήταν επίσης το σπίτι ενός άλλου ελέφαντα, του Σίβα, ο οποίος πέθανε το 1990, και η Μάλι παρέμεινε ο μοναδικός ελέφαντας του ζωολογικού κήπου από τότε.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, συμπεριλαμβανομένου του People For the Ethical Treatment of Animals, επέκριναν τον ζωολογικό κήπο για τη φροντίδα της Μάλι. Η ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων συνεργάστηκε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που το 2012 έστειλε επιστολή στον τότε πρόεδρο των Φιλιππίνων, Μπενίνιο Ακίνο, ζητώντας τη μεταφορά της Μάλι σε ένα καταφύγιο ελεφάντων στην Ταϊλάνδη.

“Σας γράφω για να ενώσω τη φωνή μου με πολλών άλλων, που ζητούν τη μεταφορά της Μάλι, του μοναχικού ελέφαντα που κρατείται στον ζωολογικό κήπο της Μανίλας, σε ένα καταφύγιο στην Ταϊλάνδη το ταχύτερο δυνατό”, έγραψε ο ΜακΚάρτνεϊ.

© Getty Images / Ideal Image

Η PETA U.K έγραψε το 2013 ότι ο ελέφαντας υπέφερε από “έντονο εγκλεισμό, μοναξιά, πλήξη και απομόνωση σε μια περιοχή που είναι ένα μικρό κλάσμα από το μέγεθος του φυσικού της περιβάλλοντος”.

Το BBC News ανέφερε ότι την περασμένη Παρασκευή η Μάλι έτριβε συνεχώς την προβοσκίδα της στον τοίχο. Ήταν μια ένδειξη πως πονούσε, δήλωσε ο επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου, Χάινριχ Πάτρικ Πένια- Ντομίνγκο.

Το πρωί της Τρίτης, ήταν ξαπλωμένη σε πλάγια θέση και ανέπνεε βαριά. Παρόλο που οι κτηνίατροι της έδωσαν αντιισταμινικά και βιταμίνες, πέθανε εκείνο το απόγευμα. Το BBC News ανέφερε ότι η νεκροψία διαπίστωσε ότι είχε καρκίνο σε ορισμένα από τα όργανά της και απόφραξη στην αορτή της.


Διαβάστε επίσης: Τα ζώα της Ελλάδας έχουν πλέον τους δικούς τους συνηγόρους

Share.

Comments are closed.