Οριστικό φρένο στο πρίκουελ της “Λάμψης” από την Warner Bros.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο σκηνοθέτης Μάικ Φλάναγκαν επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι μπήκε οριστικά φρένο στο πρίκουελ της “Λάμψης” από την Warner Bros., λόγω της κακής απόδοσης του “Δόκτωρ Ύπνος” στο box office.

Η ταινία επρόκειτο να επικεντρωθεί στον Ντικ Χάλοραν, τον σεφ του ξενοδοχείου Overlook, ο οποίος είχε εξηγήσει στον Ντάνι το χάρισμα του και έφαγε ένα τσεκούρι στην καρδιά στο τέλος της ταινίας του Κιούμπρικ, ενώ εμφανίστηκε και στο “Δόκτωρ Ύπνος” του 2019.

“Ήμασταν τόσο κοντά”, έγραψε ο Φλάναγκαν στο Twitter. “Πάντα θα μετανιώνω που δεν συνέβη αυτό”.

Στην ενότητα των σχολίων, ο Φλάναγκαν απάντησε σε έναν χρήστη ότι “λόγω της απόδοσης του “Δόκτωρ Ύπνος” στο box office, η Warner Bros. επέλεξε να μην προχωρήσει σε αυτήν. Ελέγχουν τα δικαιώματα, οπότε αυτό ήταν.” Να σημειώσουμε ότι το “Δόκτωρ Ύπνος” έκανε άνοιγμα 14 εκατομμυρίων δολαρίων στο εγχώριο box office, κερδίζοντας τελικά 31 εκατομμύρια δολάρια εγχώρια και 72 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, έναντι ενός προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Στίβεν Κινγκ, ο οποίος δεν ήταν ένθερμος οπαδός της “Λάμψης” του Κιούμπρικ, είχε υπερασπιστεί τότε το “Δόκτωρ Ύπνος” αποκαλώντας το “μια φοβερή ταινία” που όλοι θα έπρεπε να δουν για να μπουν στην ατμόσφαιρα. “Πέρα από τους αριθμούς του box office, η ταινία του Μάικ Φλάναγκαν είναι εξαιρετική”, είχε γράψει ο Κινγκ, στα βιβλία του οποίου βασίστηκαν και οι δύο ταινίες.

Το 2020 ο Φλάναγκαν είχε δηλώσει πως ότι το σίκουελ έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος του “Δόκτωρ Ύπνος”.

Με πληροφορίες από IndieWire


Διαβάστε επίσης: “Λάμψη”: Το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Τζακ Νίκολσον μπορεί να γίνει δικό σου!

Share.

Comments are closed.